Hjem > Erfaringer > Da kan æ vær me næste år å……….

Da kan æ vær me næste år å……….

Ole er 10 år.  I tillegg til, eller som en konsekvens av, sin ADHD diagnose sliter han sosialt.  Språket er ikke på topp, motorikken kunne ha vært bedre,  kamerater vokser ikke på trær.

Hyperverbal er han også.  Prater mye, stiller spørsmål om alt, men det kan være vanskelig å få med seg alt han sier.

Nå skal Ole være med på sommerleir.  For barn som sliter med forskjellige ting.  Motorikk, konsentrasjon, tics, oppmerksomhet, impulskontroll, konsentrasjon, tvang m.m.  Det blir spennende – og litt skummelt.  Men det er flere voksne der.  Det virker betryggende.  Ole er mest sammen med voksne. 

Sommerleiren varer en uke.  Selv om været ikke er på topp hele tiden er det mange aktiviteter å være med på.  Og en hel gjeng  gutter og jenter  på samme alder.  Og Ole er med.  Fisker, prater, prater, spør.  Ole er med.  Og det er ingen som terger fordi han snakker utydelig – kanskje snakker han tydeligere fordi han slapper av?  Ole har det fint.

Siste dagen kommer altfor fort.  Det er tungt å si ha det, men Ole har svaret.  ”Ka e aldersgrensa for å vær me?”  Svaret er 9 – 12 år.  ”Da kan æ vær me næste år å”  – lyder det lettet og glad fra Ole.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.