Hjem > Erfaringer > På skytebanen

På skytebanen

Sitter sammen med en stolt mor. Endelig har sønnen Knut funnet en arena han er god på. Til stor glede for mor, for livet til Knut har ikke vært lett. Knut var på skolen utsatt for massiv mobbing, men det er en annen historie.

Knut’s far er en ivrig jeger, og sønnen har alltid sett opp til far. I en alder av 12 år ble Knut presentert for skyting etter at foreldrene hadde en tilfeldig samtale med skytterlaget på deres nye hjemsted.

Det ble gjort en avtale mellom foresatte og skytterlaget som gikk ut på at Knut skulle komme på en trening og prøve å skyte om han ønsket det. Mor fortalte treneren om at Knut har ADD og fortalte litt om at Knut sliter med konsentrasjonen og oppmerksomheten Tilbakemeldingen fra trener Ole var at dette var ingen hindring og Ole så ikke noe problem med dette, for på skyting er det strenge regler og struktur. Akkurat det som Knut trenger. Ole er en trener som er god på å snakke med ungene / ungdommene og forklare de hva de skal gjøre og hvordan, og ikke minst hvorfor. Med måten Ole snakker på fenger han ungene og deres oppmerksomhet. Knut har alltid vært visuelt sterk, og dette er noe Ole har benyttet seg av for å formidle budskapet.

Første kvelden var foreldrene og Ole spent på hvordan Knut ville reagere, og om han ville skyte eller bare se på. Til stor glede valgte han å allerede første kvelden prøveskyte. Skøyt den første kvelden 97 poeng, og det er kjempebraJ Etter denne dagen har Knut vært med på skyting, og ligger gjennomsnittlig på litt over 80 poeng hver gang.

Knut har hatt stor glede av skytingen, og har på denne måten fått stor tro på seg selv. Selv om Knut er umoden for alderen, sliter med både fin og grovmotorikk og faglig på skolen og sammenlignet med jevnaldrende er en taper, er han en VINNER på skytebanen.

På skytebanen får han skryt av Ole, og han sier også at Knut har anlegg for skyting.

Knut har også ett annet område han er god på, han er flink i estetiske fag, og er flink til å lage figurer av leire, tegne fine tegninger, male osv. Knut prøver ut mange forskjellige teknikker og vedlagt ligger bilder av flere av Knut’s kunstverk. Endelig har Knut fått troen på seg selv.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.