Hjem > Erfaringer > Planten ble redningen

Planten ble redningen

”Hans” ble psykisk syk i puberteten. I sitt voksne liv har han prøvd det meste for å få et godt liv men uten å oppleve bedring. Vendepunktet hans kom etter han ble introdusert for en jungelplante i Brasil.

Jeg var en harmonisk gutt, fram til jeg kom i puberteten. Da endret jeg meg mye, både fysisk (ble svært tynn) og psykisk (ble innesluttet m.m.).

Jeg orket ikke å fullføre videregående skole, så jeg sluttet etter 2. år og fikk meg en lagerjobb.

Etterhvert så ble mine psykiske problemer større og større, og jeg utviklet visse tvangshandlinger og etter hvert også vrangforestillinger.

Jeg var i jobb stort sett hele perioden, fra jeg var 18 til jeg var 42, men det var ikke noe lett eller lystbetont.

Jeg begynte hos psykolog da jeg var 23. Gikk først hos en i 4 år, så i gruppeterapi i 2 år. Ingen resultat. Jeg oppsøkte da det alternative miljøet, og var i de neste 10-11 årene innom en rekke behandlingsmetoder og -tilnærminger, som healing, akupunktur, hypnose, karnio-sakral-terapi, bodynamic, alexanderteknikk, NLP, rosenterapi, psykomotorisk behandling, puste-terapi m.m. Intet hjalp!

Da jeg var 41 så jeg på et program fra Brasil. Det omhandlet en religiøs bevegelse, kalt Santo Daime, der medlemmene blant annet drakk en drikk til sine seremonier. En person som ble intervjuet, sa følgende “Hit kommer det personer som har gått i terapi i 10-15 år uten hjelp, og så kommer de hit og drikker Daime, og er kurert etter 5 ganger”.
Jeg kom i kontakt med et ektepar i Brasil, som var medlem av Santo Daime, og reiste ned til dem. Jeg var der 3 ganger på under ett år, i tilsammen 10 uker. Der fikk jeg drikke denne drikken kalt Daime.
Nå fikk jeg endelig hjelp. Denne drikken hjalp meg til å få kontakt med mine fortrengte følelser m.m., og jeg opplevde å få en forståelse av hva det var som hadde gitt meg disse problemene jeg hadde. Jeg hadde også noen spontane nye opplevelser av en ny kontakt med kroppen min.

Senere i månedene og årene som gikk, ble jeg gradvis kvitt flere av mine problemer, både 2 tvangslidelser og visse kroppslige plager.
Før jeg reiste ned til Brasil, var jeg blitt såpass dårlig at jeg vurderte å isolere meg helt fra nærmeste slekt, og det er nok ikke usannsynlig at jeg ville kunne ende som ufør, eller at jeg kunne finne på å gjøre noe svært uheldig for å få en slutt på mine plager. Nå, 6 år etter mine turer til Brasil, er jeg derimot blitt så bra, at jeg er igjen i full jobb og tar også utdannelse, og er blant annet politisk engasjert.
Den drikken jeg drakk, Daime, blir laget av 2 planter fra Amazonas. Drikken er mere kjent som Ayahuasca. Det er en psykedelisk drikk. Som psykedelika blir den klassifisert som narkotika i Norge og i Vesten. Den er derimot lovlig til religiøst bruk i bl.a Nederland, Spania og USA.

At Daime/Ayahuasca blir klassifisert som narkotika, er for meg faktisk helt greit. Jeg opplevede selv at man kunne bli “høy” og få synshallusinasjoner m.m. når man hadde drukket den, så det er slik jeg ser det viktig at tilgangen til dette er begrenset.

Derimot mener jeg at Daime/Ayahuasca, og andre psykedelika, burde bli forsket på for å finne ut om det kan være hensiktsmessig å kunne bruke det terapeutisk i trygge og kontrollerte settinger.
Nå er det ikke bare jeg som har hatt positive erfaringer med psykedelika, for i USA er det en organisasjon som samler inn penger til bruk på forskning på nettopp dette. Den heter MAPS, og har hjemmesiden www.maps.org.

Hans Pettersen (pseudonym) ble psykisk syk i puberteten. I sitt voksne liv har han prøvd det meste for å få et godt liv men uten å oppleve bedring. Vendepunktet hans kom etter han ble introdusert for en jungelplante i Brasil.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.