Hjem > Erfaringer

Erfaringer

På denne siden har vi samlet noen historier som beskriver brukere og pårørendes  møter med helseapparatet. Disse kan du finne i menyen til høyre.

I dag samler vi inn avgrenset på prosjekt og tema, men har laget en sammenstilling av historiene (trender) vi allerede har samlet inn.  I tillegg har vi intervjuet vår bibliotekar og seniorrådgiver Eskil Skjeldal om prosessen med sammenstillingen.

Vi har en egen serie som heter “Forskeren Forklarer” som stort sett viser til forskning på brukeres og pårørendes erfaringer og opplevelser.


Annet relevant innhold:

Rop TV på rop.no har flere videoer der erfaringer og egne refleksjoner deles

Tvangstrøye og ensomhet, blomstervaser og kjærlighet. Skandinaviske brukere av psykisk helsevern deler sine erfaringer med hjelpen de ble tilbudt.

Kortfilmer om å være pårørende

Folkehelseinstituttet: Brukererfaringer innen helse og omsorgstjenesten

Pårørendesenteret – min historie

Rapporten “Pasienters erfaringer med døgnopphold innen psykisk helsevern 2016”

Den engelske nettressursen healthtalk.org gir informasjon om ulike helsetilstander ved å dele menneskers egenerfaringer med disse.

Barn og unges erfaringer: Forandringsfabrikken Kunnskapssenter

Relevant dokumentar:

I NRKs dokumentarserie «Stemmene i hodet» møter vi tre unge mennesker som deler sine erfaringer med stemmehøring og psykosefenomener. Dokumentarserien kan du se her.

Natta pappa hentet oss – om barn som pårørende (rus) https://tv.nrk.no/program/koid28006815/natta-pappa-henta-oss

Relevant litteratur:

Du kan og benytte våre ressurser i BIBSYS/ORIA

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.