Hjem > Kategori > Månedens spørsmål

Kategori: Månedens spørsmål

Hver måned vil vi be mennesker med egenerfaring om å svare på noen spørsmål om et aktuelt tema. På den måten vil vi få vite noe mer om hva folk har erfart, og hva dere mener. Det er viktig for oss å få vite så mye som mulig om hva mennesker med ulike typer egenerfaring innen psykisk uhelse og/eller rus mener.

I hvilken grad involveres pårørende i behandling?

Har du bakgrunn som pasient eller pårørende vil vi gjerne høre fra deg!

– Vårt høyeste ønske er at loven følges

220 informanter etterlyser først og fremst rettigheter de alt har i Erfaringkompetanses nettundersøkelse i desember. – Trist og opprørende, sier forsker Arnhild Lauveng.

– Det hadde vært veldig bra å få velge behandling

Det sier en av informantene i Erfaringkompetanses nettundersøkelse om behandlingstilbud. Bare 7 prosent forteller at de har fått velge fritt mellom flere ulike forsvarlige behandlingsformer.

– Hva ønsker du deg?

Hvis du kunne fått endret én ting innenfor psykisk helsevern neste år, hva ville det vært? Det er månedens spørsmål hos Erfaringskompetanse i desember.

– Du burde vært ferdigbehandlet nå

Sitatet er fra en av de 297 informantene som har svart på Erfaringskompetanses nettundersøkelse om for tidlig avslutning av behandling. Hele 92 % forteller at de ble avsluttet for tidlig.

– Hvilke behandlingstilbud har du fått?

Hvilke behandlingstilbud har du som pasient fått, og hvilke muligheter har du til å velge behandling? Behandlingsvalg er tema i Erfaringskompetanses nettundersøkelse i november.

– Opplevd at behandling ble avsluttet for tidlig?

Har du opplevd at behandlingen eller oppfølgingen du fikk ble avsluttet for tidlig? Det er spørsmålet i Erfaringskompetanses nettundersøkelse i oktober.

– Den individuelle planen kan gå og ta seg en bolle

Dette sier en av de 200 informantene som har svart på Erfaringskompetanses nettundersøkelse om IP. Bare 13 prosent sier at de har en oppdatert og godt fungerende plan.

Månedens spørsmål til deg med egenerfaring

I høst trenger Erfaringskompetanse hjelp fra deg med egenerfaring til å svare på spørsmål om aktuelle tema – derfor lanserer vi månedens spørsmål på nett!