Hjem > Månedens spørsmål > – Hva ønsker du deg?

– Hva ønsker du deg?

Hvis du kunne fått endret én ting innenfor psykisk helsevern neste år, hva ville det vært? Det er månedens spørsmål hos Erfaringskompetanse i desember.

Hva vil du aller hels forandre på innen psykisk helsevern? Det er månedens spørsmål i desember. (Foto: Styrk Fjærtoft)

Denne månedens tema er rett og slett ditt ønske for psykisk helsevern.

SVAR NÅ: Hva er det viktigst for deg å få endret innen psykisk helsevern?

En av de viktigste oppgavene til Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse er å samle, bearbeide og videreformidle erfaringer fra mennesker som selv har erfaring fra psykisk helsetjeneste og/eller rusbehandling, enten som pårørende, brukere/pasienter eller begge deler.

Dette gjør vi på mange ulike måter, og i høst har vi prøvd ut noe nytt: ”Månedens spørsmål”. Hver måned har vi bedt mennesker med egenerfaring om å svare på noen spørsmål om et aktuelt tema. Dette har vært nyttig, og vi har fått mange svært gode svar som vi har systematisert, oppsummert og formidlet videre. Forsker og seniorrådgiver Arnhild Lauveng er ansvarlig for Erfaringskompetanses nettundersøkelser.

Ditt største ønske

Nå nærmer det seg jul, og desemberutgaven av månedens spørsmål blir årets siste.

Og denne måneden har vi bare ett spørsmål: Hvis du kunne fått endret én ting innenfor psykisk helsevern neste år, hva ville det vært?

For at det skal være mulig å rekke å analysere svarene, er det viktig at hver person bare har ett ønske. Skriver du flere, vil vi bare ta med det første. Men vi vil gjerne ha en begrunnelse for hvorfor du tenker at nettopp ditt ønske er det aller viktigste for deg.

Sender ønskelisten til Høie

Denne gangen er undersøkelsen åpen for både pasienter/brukere, pårørende og ansatte. Svarene vil bli analysert hver for seg så vi kan se om det er forskjeller mellom gruppene.

Vi kommer til å lese og systematisere alle svarene, og vi slår dem sammen til tre ønskelister, hver med de ti temaene som er nevnt av flest personer innen hver gruppe. Deretter sender vi ønskelisten – ikke til julenissen – men til Høie og til andre sentrale helsepolitikere. Som vanlig blir også svarene på månedens spørsmål presentert på vår nettside.

Alle svar er helt anonyme, og vi vil altså ikke vite hvem som har svart.

Vi må ha dine svar innen 10. desember!

SVAR NÅ: Hva er det viktigst for deg å få endret innen psykisk helsevern?

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.