Hjem > Månedens spørsmål > – Opplevd at behandling ble avsluttet for tidlig?

– Opplevd at behandling ble avsluttet for tidlig?

Har du opplevd at behandlingen eller oppfølgingen du fikk ble avsluttet for tidlig? Det er spørsmålet i Erfaringskompetanses nettundersøkelse i oktober.

Erfaringskompetanse ønsker svar både fra de som har opplevd å bli avvist og/eller ha blitt avsluttet for tidlig, og fra dem som ikke har opplevd dette. (Foto: Styrk Fjærtoft)

Denne månedens tema er avslutning av behandling, eller avslag på behandling.

SVAR NÅ: Gå rett til månedens spørsmål om avsluttet behandling

Behandling avsluttet mot din vilje?

Vi er særlig opptatt av erfaringer med at behandling eller oppfølging har blitt avsluttet før du selv opplevde å ha det bedre, eller være klar for avslutning, eller å ha blitt avist når du er henvist til behandling du selv mener du hadde behov for.

Vi ønsker svar fra deg som er eller har vært pasient/bruker, pårørende eller begge deler. Vi ønsker også svar fra deg som ønsket og trengte hjelp, men ble avvist.

Og vi ønsker svar både fra de som har opplevd å bli avvist og/eller ha blitt avsluttet for tidlig, og fra dem som ikke har opplevd dette.

I spørreskjemaet bruker vi betegnelsen ”er/har vært bruker, pasient, pårørende”, og i det inkluderer vi også situasjoner hvor du hadde behov for tjenester men ikke fikk det du trengte.

Vi søker deg med egenerfaring

En av de viktigste oppgavene til Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse er å samle, bearbeide og videreformidle erfaringer fra mennesker som selv har erfaring fra psykiske helsetjenester og rusbehandling, enten som brukere/pasienter, pårørende eller begge deler.

Dette gjør vi på mange ulike måter, og i høst stiller vi Månedens spørsmål.

Hver måned ber vi mennesker med egenerfaring om å svare på noen spørsmål om et aktuelt tema. På den måten vil vi få vite noe mer om hva folk har erfart, og hva dere mener.

– Det er viktig for oss å få vite så mye som mulig om hva mennesker med ulike typer egenerfaring innen psykisk uhelse og/eller rus mener, så vi håper så mange som mulig vil svare! Det sier seniorrådgiver og forsker Arnhild Lauveng som er Erfaringskompetanses ansvarlige for både nettundersøkelsen og påfølgende rapport.

Dine svar er viktige

De oppsummerte svarene vil bli publisert på våre nettsider og vil også bli oversendt Helseministeren, Helsedirektoratet og Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Alle besvarelser er helt anonyme og vi vil altså ikke få vite hvem som svart på undersøkelsen.

Vi må ha dine svar innen 15. oktober 2020!

SVAR NÅ: Gå rett til månedens spørsmål om avsluttet behandling

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.