Hjem > Nyheter > Å velge glede

Å velge glede

Er det mulig å velge glede? Ja, svarer Kay Pollak og han gir oss gode råd på veien mot større frihet og glede.

Vår seniorrådgiver Eva Svendsen har lest boken til Kay Pollak, filmregissøren av den Oscar-nominerte filmen «Så som i Himmelen». (FOTO: Birgitte F. Høifødt)

Det betinger at vi gir oss tid til å lese med ro, et åpent sinn og et ønske om å gjøre noe mer ut av oss selv og våre liv.

Dette er ikke bare en selvhjelpsbok, men så mye mer. Pollak deler raust av sine livserfaringer og gir oss gode forklaringer på hvorfor det er opp til oss selv å velge glede.

Kan ikke dette bli litt for lettvint? Livet er fullt av smerte og urettferdighet. Han viser oss hva som må til for at vi ikke skal bli værende i vonde følelser som hindrer vår spontanitet, kreativitet og kjærlighet.

Boka er delt opp i fem bøker der den første viser hvordan all forandring må starte med oss selv, og at det er med våre egne tanker all forandring begynner.

Projeksjon – skylde på andre

I bok nummer to går han grundig igjennom hva projeksjoner er og hvordan disse fungerer. Når vi skylder på andre for å slippe å se noe hos oss selv, så er det projeksjon.

For å kunne lære å velge glede må vi ifølge forfatteren forstå sammenhengen mellom projeksjoner og mangel på lykke. Og vi må venne oss til å se vår egen storhet, noe han beskriver i bok nummer tre.

I den fjerde boka viser han oss hvordan frykt skaper forakt og er grobunn for mobbing og negative holdninger til andre. Frykten er motsatsen til kjærlighet, og vi blir utfordret til å se på vår egen frykt gjennom vår forakt og hatefulle holdninger til andre mennesker.

I bok nummer fem, som er for viderekomne, viser han oss blant annet eksempel fra sitt eget liv, hvordan tankene påvirker følelser og forholdet til andre mennesker.

Et verktøy

«Å velge Glede» er et verktøy som kan hjelpe leseren til å bli bedre kjent med seg selv og til å få bedre forhold til sine medmennesker.

Kanskje kan bokas tittel virke provoserende for deg som sitter fast i store livsutfordringer og opplever at du er et offer for stor urettferdighet. Tør du likevel å ta sjansen på å lese boka?

Pollaks bok burde etter min mening være obligatorisk pensum i de fleste utdannelsene og for alle som ønsker å få et gladere liv.

God lesning!

Ønsker du å låne fra oss?

Ta kontakt på bibliotek@erfaringskompetanse.no Vi sender gratis over hele landet

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.