Hjem > Nyheter > Alternativer til tvang – samlet i et ressurshefte

Alternativer til tvang – samlet i et ressurshefte

Mennesker som har opplevd tvang, hva er deres forslag til forbedringer i det psykiske helsevern? – Publikasjonen viser at brukernes forlag lang på vei får støtte i forskning på dette området.

Dagfinn Bjørgen er ansvarlig for å koordinere Erfaringskompetanses forsknings- og utviklingsoppgaver. (FOTO: BIRGITTE FINNE HØIFØDT)

– Det er første gang vi har fått en systematisk gjennomgang av hva brukerne sier kunne ha blitt gjort annerledes for å redusere bruken av tvang, sier Bjørgen.

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse har fått tilskudd fra Helsedirektoratet til å lage dette ressursheftet.

– Heftet er et samarbeidsprosjekt med forskerne Reidun Norvoll og Tonje Lossius Husum ved Senter for medisinsk etikk på Universitetet i Oslo, sier han.

Det er et nasjonalt mål å få ned bruken av tvang. Helse og omsorgsdepartementet la i 2012 en forpliktende strategi for økt frivillighet i de psykiske helsetjenester.

Åpne gruppeintervjuer

For å få frem tvangserfaringene inviterte Erfaringskompetanse.no til workshoper i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø gjennom åpne gruppeintervju.

– Ressurshefte vil være klart i løpet av årsskifte, sier Dagfinn Bjørgen.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.