Hjem > Nyheter > Åpenhetsprisen: Gir prispenger til ungdomssenter

Åpenhetsprisen: Gir prispenger til ungdomssenter

Artist Agnete Johnsen mottok i dag Verdensdagens Åpenhetspris.

BERØMMES: Åpenhetsprisen 2016 gikk til artisten Agnete Johnsen. Foto: Frank Rune Isaksen

Hun viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt.. Etter at Agnete Johnsen, musiker og vokalist, trakk seg fra deltagelsen i TVNorge-programmet «71 grader nord» i fjor sommer, har hun vært åpen om at hun lenge har slitt med depresjon og psykiske lidelser. Da hun tidligere i år vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, sto hun også fram og fortalte at hun hadde psykiske problemer, og at det å skulle delta representerte en stor utfordring.

Fortsatt tabu
– Agnete Johnsen er en verdig vinner av Åpenhetsprisen. Hun viser stort mot når hun velger å være åpen om dette når hun står i det, poengterer Kristian Haugland, styremedlem i Mental Helse.

For mange er det fortsatt tabu å snakke om egen psykisk helse. Gjennom økt åpenhet via ulike mediekanaler er vinneren med på å bekjempe stigmatisering av psykisk uhelse, og kan bidra til at flere velger å ta kontakt med familie, venner eller fagpersoner for å fortelle at de strever.
– Et viktig budskap fra Mental Helse og Verdensdagen er: Snakk om det når du har det vondt. Etterpå kan det være for sent, sier Le Hang Duong, prosjektleder for Verdensdagen for psykisk helse.

 

En hedersbetegnelse
Bakgrunn for prisen: 
Åpenhetsprisen er en hedersbetegnelse som deles ut av Mental Helse i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse. Prisutdelingen fant sted på Nationaltheatret 10.oktober med blant andre statsminister Erna Solberg til stede.
Vinneren får et kunstverk og en gavesjekk pålydende kr.10.000.  Sjekken utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren. Agnete valgte å donere pengene til Vadsø ungdomssenter, skriver Verdensdagen for psykisk helse på sin nettside.

PRISUTDELING: Statsminister Erna Solberg til stede under prisutdelingen i Nationaltheatret. (Foto: Grethe Ettung)

PRISUTDELING: Statsminister Erna Solberg var en av gjestene som var til stede under prisutdelingen i Nationaltheatret. (Foto: Grethe Ettung)

 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.