Hjem > Nyheter > Astrid Weber vant pris: – Overveldende

Astrid Weber vant pris: – Overveldende

Erfaringskonsulent Astrid Weber vant Akuttpsykiatriprisen 2019. – Fint å bli minnet på at arbeidet legges merke til, sa hun fra scenen.

Weber vant et kunstverk, en sjekk på 10.000 kroner og et diplom for sin innsats i fagfeltet. (Foto: Thomas Øverbø)

Prisen ble tildelt under Akuttpsykiatrikonferansen i Oslo.

Erfaringskonsulent Astrid Weber jobber ved Psykisk helse og rusklinikken, Universitetssykehuset Nord Norge (UNN) og har markert seg i feltet som foredragsholder, forfatter og samfunnsdebattant.

I flere år har hun holdt foredrag på ulike helsefaglige konferanser, og underviser medisin- og helsefagstudenter og helsepersonell i ulike tjenester.

«Med tydelighet formidler hun hvordan det erfares å ha en psykisk lidelse og med særlig fokus på hvordan det kan erfares å være akutt psykisk syk og i krise. Med åpenhet deler hun sine erfaringer, med interesse hører hun på andre, og med engasjement bidrar hun til dialog om psykisk lidelse. Som forfatter har hun bidratt i boken Levd liv der ulike personers erfaring med psykisk lidelse presenteres» heter det i juryens begruunnelse.

LES OGSÅ: Astrid Weber ble kåret til årets erfaringskonsulent i 2017 

Hun roses også for sitt arbeid med å utvikle erfaringskonsulenters rolle, for sin innsats i ulike fagutviklingsprosjekter og for å ha satt brukernes erfaringskunnskap på dagsorden som likeverdig annen helsefaglig kunnskap. Weber har også hatt en sentral rolle i forbedring av det akuttpsykiatriske sengeposttilbudet ved UNN.

– Det var overveldende å høre begrunnelsen bli lest opp. Det er fint å bli minnet på at det gjør en forskjell og legges merke til. Og jeg vet at vi er mange som jobber sammen om dette, sa Astrid Weber, som takket kolleger i nord, pasienter, pårørende, representanter fra interesseorganisasjoner og andre ansatte etter å ha mottatt prisen.

Prisen besto av et kunstverk, et diplom og en sjekk på 10.000 kroner. Weber ble også invitert til å holde et innlegg ved neste års konferanse.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.