Hjem > Nyheter > Brukerne er ekspertene

Brukerne er ekspertene

Over 50 kvinner og menn fra hele landet har allerede meldt interesse for å bli med i det nye ekspertrådet for personlighetsforstyrrelser.

PERSONLIGHETSFORSTYRRELSER: Overlege Øyvind Urnes og prosjektleder Ina M. K. Bekkevold og søker deltakere i et nytt ekspertråd.(Foto: NAPP)

Nasjonal kompetansetjeneste for personlighetspsykiatri (NAPP) er godt i gang med å etablere et ekspertråd. Det skal bestå av personer som har erfaring med å motta behandling for personlighetsforstyrrelser, opplyser prosjektleder Ina M. K. Bekkevold til Erfaringskompetanse(Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse).

Håper på respons
I løpet av høsten er kompetansetjenestens mål å ha etablert ekspertrådet og ha hatt det første møtet. Prosjektleder Ina Bekkevold håper på mye respons på utlysningen som nå sendes ut nasjonalt:
– I designet av prosjektet har vi vært veldig opptatt av at de som deltar, enten det er i spørreundersøkelsen, i telefonintervjuet eller i selve rådet skal få honorar og godtgjørelse for jobben. For det er nettopp det det er, en jobb.

Det er viktig å understreke at spørreundersøkelsen og telefonintervjuet foreløpig bare er planlagt å gjennomføres èn gang, og ekspertrådet skal møtes en gang hvert halvår.

– Så det er ikke noen fulltidsjobb akkurat, men den er viktig.Vi gleder oss til å få etablert dette ekspertrådet bestående av engasjerte mennesker med viktig erfaringskompetanse. Vi håper, rett og slett, å få gitt en stemme til akkurat denne pasientgruppen.
– Hvem har meldt seg sålangt?
– Det er kvinner og menn i alle aldre og de kommer fra hele landet. Men vi ønsker fortsatt kontakt med flere, sier hun.

Flere hundre
NAPP satser på å komme i kontakt med flere hundre mennesker gjennom prosjektet, men det sier seg selv at ekspertrådet må bestå av færre enn dette.
– I rekrutteringsprosesser er man i kontakt med mange, og vi ønsker å samle på alles historier og erfaringer, ikke bare den til de åtte eller ti som blir sittende i ekspertrådet, sier Bekkevold.

Opptatt av erfaringskompetanse
Utlysningen vil bli sendt ut til alle DPSer i Norge, og kompetansetjenesten kommer til å bruke alle relevante kanaler for å nå sine potensielle søkere.
– Da jeg startet med planleggingen av prosjektet var det viktig for meg å tenke gjennom hvordan vi skulle nå de rette menneskene. Vi vet jo at de aller fleste med personlighetsforstyrrelser lever helt vanlige liv, med jobb eller skole og familie, så jeg bruker bare de vanlige kanalene vi har for å spre informasjonen. Men jeg legger litt ekstra vekt på steder som er opptatt av erfaringskompetanse og spredning av denne, sier Bekkevold, og fortsetter – Helst skulle jeg hatt ut utlysningen på finn.no, som et oppdrag.

Full anonymitet
Prosjektlederen søker deg som har erfaring med å motta behandling for personlighetsforstyrrelser og som har et avklart og reflektert forhold til både din egen historie og behandlingen du har mottatt, som har en evne til å skille dine egne problemstillinger og historie fra andres, og som har et ønske om å formidle dine egne erfaringer på en konstruktiv måte. Bekkevold søker også etter personer som vil være med å bringe brukerperspektivet inn i Nasjonal kompetansetjeneste for personlighetspsykiatri (NAPP). I tillegg til honorar, tilbyr NAPP full anonymitet.

Meld din interesse her: www.personlighetsforstyrrelser.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.