Hjem > Erfaringskonsulenter > Da Lars skulle ansette erfaringskonsulenter, brukte han dette heftet

Da Lars skulle ansette erfaringskonsulenter, brukte han dette heftet

Håndboken om brukeransettelser var et nyttig verktøy for avdelingsleder Lars Fredriksen da erfaringskonsulenter skulle ansettes ved Borgestadklinikken i Skien.

Håndboken Brukeransettelser ble utgitt i 2016 og er skrevet av erfaringskonsulentene Astrid Weber og Målfrid Frahm Jensen.

Informasjonsheftet er fortsatt aktuelt for arbeidsgivere som skal ansette erfaringskonsulenter innen psykisk helse- og rusfeltet, og tar for seg hvilke forberedelser som bør gjøres før erfaringskonsulenten ansettes, hva som er viktig å ha med videre etter ansettelse og hvilke problemstillinger arbeidsgivere kan stå overfor underveis.

Du kan laste heftet ned gratis som PDF her, eller bestille det i nettbuttikken vår her.

Heftet er utgitt av Erfaringskompetanse, og samarbeidspartnere innen fag- og brukerfeltet hadde håndboken til gjennomsyn og kom med innspill da den ble utformet.

Lars Fredriksen, avdelingsleder ROP-TSB/Behandling ved Borgestadklinikken i Skien, forteller at han og kollegene hadde nytte av publikasjonen da de første erfaringskonsulentene skulle ansettes i 2016.

– På denne tida var dette et ferskt tema for oss, og jeg saumfarte internett for informasjon og råd. Heftet var et nyttig verktøy da vi skulle danne et saksgrunnlag for ledermøtet. Det hjalp oss å avklare begreper, og å utforme stillingsbeskrivelser og utlysningstekster, sier Fredriksen, som har vært med å ansette tre erfaringskonsulenter.

Han forteller at ettersom erfaringskonsulentene innehar ulike erfaringer og kvaliteter,  har stillingsbeskrivelsene blitt tilpasset noe underveis.

– Vil du anbefale heftet videre til andre ledere og mellomledere i tjenestene?

– Ja, det vil jeg absolutt, spesielt til de som er i startfasen. Det gir en fin innføring og et godt første møte med temaet, sier han.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.