Hjem > Nyheter > De viktigste anbefalingene om ruslidelse og samtidig psykisk sykdom

De viktigste anbefalingene om ruslidelse og samtidig psykisk sykdom

Det er en forhøyet risiko for rus ved mentale lidelser, og fare for psykiske lidelser ved rusbruk, sa Anne Landheim fra Nasjonal Kompetansetjeneste ROP på seminaret om recovery-orienterte praksiser ved Høgskolen i Buskerud.

ENGASJERT: - Da retningslinjene for ROP-lidelser som i 2011 var det ikke uten grunn. Det var et gap mellom sentrale anbefalinger og bruk, sa Dr.philos. Anne Landheim. (FOTO: Birgitte Finne Høifødt)

Nasjonal Kompetansetjeneste ROP skal sikre nasjonal kompetanseutvikling og kompetansespredning innenfor fagområdet rusmisbruk og psykisk lidelse.

Landheim fortalte at mange behandlere innenfor psykisk helse spør ikke om rus. Likeså innenfor rusbehandling, hvor spørsmål om angst og depresjon ikke kommer opp.

Ingen kokebok
-Retningslinjene er ingen kokebok, men ment som å stryke tjenesteapparatet – for å styrke bruker og pårørende og gi bedre tjenester til brukeren, sa hun.

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse og Mental Helse var medarrangører for denne dagen.

Se hele foredraget her.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.