Hjem > Nyheter > Dette kan du lese om i magasinet fra Toppmøte 2019

Dette kan du lese om i magasinet fra Toppmøte 2019

Les reportasje fra en dansk daghøgskole, om Helen Wesnes pasienterfaringer med tvang og medisinering, om Anna Luise Kirkengen og Dag Nordangers innlegg om traumer og langvarige psykiske lidelser, portrettintervju med Arnhild Lauveng og mye mer i magasinet fra Toppmøte 2019.

Magasinet er på 56 sider og inneholder variert lesestoff rundt temaet for årets toppmøte. (f.v) Daglig leder Hilde Hem og informasjonsansvarlig og redaktør for magasinet, Lena Beathe Arneberg. (Foto: Thomas Øverbø)

«Hvordan gi bedre hjelp og omsorg til mennesker med langvarige og alvorlige psykiske lidelser?» var temaet da Erfaringskompetanse i april inviterte til Toppmøte 2019.  Nå er magasinet i kjølvannet av konferansen klar til å sendes ut. Publikasjonen inneholder intervjuer, reportasjer og tekster som på ulikt vis har sitt utgangspunkt i toppmøtets tema.

  • I Herning i Danmark fikk vi innblikk i hverdagen på en daghøgskole for mennesker med psykiske helseutfordringer. Her er man ikke pasient, men student. «Å ha noe å stå opp om morgenen for, være del av et fellesskap og ha en fast rytme i hverdagen, det gir meg ro. Jeg har ikke hatt noen innleggelser etter at jeg ble student her», sier en av studentene vi reportasjen.
  • I Stavanger kommune utforsker ledere av ulike botilbud nye, utradisjonelle metoder for å oppnå mer brukermedvirkning. De deler sine råd, og reflekterer rundt utfordringene som ligger i balansegangen mellom budsjett, fag og personell.
  • Er klienten «ikke motivert for behandling» eller har vedkommende en annen forståelse av hva god hjelp er? Psykologspesialist Judith van der Weele etterlyser mer kultursensitiv tilnærming til pasienter med minoritetsbakgrunn i psykisk helsevern, og deler noen konkrete tips med leserne.
  • Magasinet inneholder også artikler om de ettertraktede foredragsholderne Anna Luise Kirkengen og Dag Nordangers tankevekkende innlegg på toppmøtet, om Helens Wesnes sine erfaringer som feilmedisinert og feildiagnostisert pasient, portrett av Arnhild Lauveng og mye mer.
  • Bakerst i magasinet finner du også toppmøtets anbefalinger, som ble levert til Helse- og omsorgsdepartementet i juni.

Lesestoffet er aktuelt og relevant for ansatte på ulike nivåer i tjenestene innen psykisk helse og rus, mennesker med erfaring som pasient eller pårørende, forskere, politikere, helseledere, studenter og andre med interesse for fagfeltet.

Du kan laste magasinet ned gratis her.

Eller så kan du få det tilsendt i posten gratis, ved å henvende deg til bibliotek@erfaringskompetanse.no.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.