Hjem > Nyheter > En gavepakke til ungdom

En gavepakke til ungdom

Er du foresatt til en ungdom du tror eller vet sliter litt, eller er du ungdom selv eller har en venn som har det vanskelig: Kjøp den nye boka til Arnhild Lauveng ”Noe mye mer annet – Ungdom og psykisk helse”.

KLAR MED SIN FJERDE BOK: Forfatter og psykologspesialist Arnhild Lauveng er klar med ”Noe mye mer annet – Ungdom og psykisk helse”. Boka blir lansert denne måneden og blir gitt ut på Universitetsforlaget. (FOTO: VANJA VALJORD CHRISTENSEN)

Endelig er det kommet en type brukermanual innenfor psykisk helse som er skrevet til ungdom for ungdom. Lauveng, som er spesialist i klinisk samfunnspsykologi og Phd-stipendiat, sier selv at hun mener det manglet en bok for ungdom med faktaopplysninger, en bok som orienterer i jungelen av informasjon.

Når det ikke går over
De aller fleste problemer man opplever som ungdom vil gå over av seg selv. Slik som kjærlighetssorg, krangling med foreldre, konflikter med foreldre og så videre. Men hva når problemene ikke går over av seg selv? Når vanskelighetene tar over, hva gjør man da?
 Boka gir svar på dette. Her får vi svar på mange rare, naturlige, underlige og alminnelige spørsmål som: Hva er psykisk sykdom? Hvem kan hjelpe meg? Hva er taushetsplikt? Hva er forskjellen på en psykolog og en psykiater? Hva gjør man når foreldrene er psykisk syk? Hvordan er det å bli innlagt? Hvordan er muligheten for å bli bra igjen?

Historier og fakta
Første del av boka handler om historier om ungdom. Mange av dem har ganske dårlig psykisk helse. Vi kan lese om Mona som er sliten og strever hardt. Om Anne som får en ADHD-diagnose. Om Jeanette som har angst og ikke tørr å gå på skolen. Videre kan vi lese om Thea som har spiseforstyrrelser, Petter som har selvmordstanker og Kristian som får en psykose, og historier av mange mange fler.
 Andre del av boka gir faktaopplysninger. Helt til slutt får vi vite hvordan det har gått med alle ungdommene.
 Dette er en bok du bør lese! Er du en foresatt, tante eller venn til en ungdom du tror sliter; gi boka i gave.

Boka kan kjøpes hos Universitetsforlaget, eller du kan låne den gratis hos oss. Send en mail til bibliotek@erfaringskompetanse.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.