Hjem > Erfaringspodden > Er det nå alt går til helvete?

Er det nå alt går til helvete?

Diakon Eilev Erikstein tror dette blir påsken for ekstrem ærlighet om hva som er viktig i livet. En koronastengt kirke klargjort til begravelse er rammen for påskeutgaven av Erfaringspodden.

Prostidiakon Eilev Erikstein snakker om frykt og håp i en koronastengt kirke - hør påskeutgaven av Erfaringspodden. (Foto: Styrk Fjærtoft)

– Noen av de mest sårbare kan lære oss noe om å tåle ensomheten. Livet er noen ganger slik at man må tåle og ikke kan snakke seg ut av ting. Nå må vi tåle livet slik som det er – med sine opp- og nedturen. Og på den veien har vi bruk for hverandre!

Hør Erfaringspodden:

Tungsinn

Eilev Erikstein har vært diakon og møtt folk i Vest-Telemark gjennom snart 30 år. Han sier at de aller, aller fleste vil snakke om relasjoner til ektefelle, samboer, barna, jobben og samfunnet. Det er mer sporadisk at samtalen med diakonen handler om Gud, Jesus, tvil og tro.

– Jeg tror at min smule tungsinn i livet egentlig beskytter meg. Livet er ganske slitsomt og vanskelig – det tenker jeg ganske ofte. Men det er mye bra også!

Også Høydalsmo kyrkje er koronastengt i påsken. Prostidiakon Eilev venter på bedre tider. (Foto: Styrk Fjærtoft)

Tillit

I 2019 ble Eilev Erikstein hedret med Diakoniprisen. Juryen mente at “Han har vært en svært synlig diakon og en tydelig stemme i det offentlige rom på vegner av mennesker i utsatte og sårbare livssituasjoner.”

– Jeg kjenner så godt at det vibrerer på de tunge strengene når jeg snakker med folk. Jeg har ikke behov for å hjelpe folk så veldig, men kan være der og høre. Jeg er glad i å høre at folk har det vanskelig, for bare ved å dele så skjer det noe!

Prostidiakonen har jobbet mye innen både fengsel og psykiatri, og nyter stor tillit hos de han møter.

– Noen ganger tenker jeg at det er litt rart at folk viser meg så mye tillit, jeg som ikke alltid har så mye tillit til meg selv.

Går alt til helvete?

Er det nå alt går til helvete?  Spør vi diakonen der vi sitter mutters alene på bryllupsstoler ved alterringen i den 12 grader kalde koronastengte kirken. Rett ved døpefonten. Rett ved ferdigrigg til begravelse. Vugge og grav.

– Vi kan ikke annet enn å tro at det er mer godt enn vondt i verden. Tror vi at det bare er vondt, så går vi til helvete på et vis. Men jeg tenker at himmelen alltid er større enn helvete, sier Eilev Erikstein og tenner et lys for håp – midt i frykten.

– Jeg tenker at himmelen alltid er større enn helvete, sier diakon Eilev Erikstein. (Foto: Styrk Fjærtoft)

Her kan du se et lite sammendrag fra podkasten.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.