Hjem > Nyheter > Erfaringer på godt og vondt

Erfaringer på godt og vondt

– Noen erfaringer kunne vi absolutt vært foruten. Andre ville vi ikke klart oss uten. Et tverrsnitt av dette har vi forsøkt å samle i vårt nye magasin ”Erfaringer”, forteller spesialrådgiver kommunikasjon, Astrid Borchgrevink Lund.

VERDT Å ERFARE: - Vårt nye magasin ”Erfaringer” handler om det vi opplever og kjenner på i livene våre – på godt og vondt, sier Astrid Borchgrevink Lund, spesialrådgiver kommunikasjon i Erfaringskompetanse.no. (FOTO: VANJA VALJORD CHRISTENSEN)

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse lanserer nå et nytt magasin. Fordelt på 48 sider finner du et lite knippe av det kompetansesenteret jobbet med i 2011. Magasinet inneholder nyhetssaker og kronikker, historier delt i Kunnskapsbasen, blogger og informasjon om både paneldebatter og publikasjoner. Vi møter brukere og fagfolk side om side.

Åpenhet – skammens verste fiende
– Vi er veldig fornøyd med å kunne lansere nok et magasin. Det forrige, ”Vendepunkt … og livet etterpå”, ble lansert i fjor vinter, og det er moro å kunne dele enda flere historier og informasjon om psykisk helse med bladet ”Erfaringer”, sier Borchgrevink Lund som siterer Kathrine Aspaas fra intervjuet ”Åpenhet gjør oss frie”: ”Åpenhet er skammen og selvforaktens aller verste fiende. Men åpenhet er samtidig frihet, tillit og sårbarhet.”

Gjør godt å dele
– Med tilbakeblikket på 2011 ønsker vi å rette blikket fremover. Vi ønsker å bygge bro mellom fag og erfaringsbasert kunnskap og har stor tro på at det gjør godt å dele. Derfor håper vi mange finner bladet interessant. Har du lyst til å lese, kan du bestille ”Erfaringer” ved å sende oss en mail, oppfordrer hun.

Snakke med, ikke til hverandre
Daglig leder Hilde Hem har tro på møteplasser, blant annet gjennom dette magasinet.
 - Gjennom dialog og felles møteplasser kan vi utfordre hverandre og bli klokere sammen. Vi kan finne mønster på tvers av enkelthistorier. Vi kan våge å tenke nytt. Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker at dette magasinet skal være en av flere møteplasser for åpenhet – der målet er at vi snakker med hverandre og ikke til hverandre, sier Hilde Hem.

Vil du bestille magasinet ”Erfaringer” – send oss en mail: post@erfaringskompetanse.no. Bladet koster kr. 75,-

Magasinet kan også lastes ned her

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.