Hjem > Nyheter > Hva gjør pandemien med folk?

Hva gjør pandemien med folk?

Erfaringskompetanse vil ha hjelp til å finne ut hvordan koronapandemien påvirker personer med egenerfaringer innen psykisk uhelse og/eller rus.

Erfaringskompetanse vil vite hvordan mennesker som har egenerfaringer innen psykisk helse og/eller rus opplever koronapandemien. (Illustrasjon: FHI)

På kort tid har Norge opplevd store endringer på grunn av den pågående pandemien. Tilbud stenger eller endres, og hverdagen vår påvirkes i større og mindre grad.

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker derfor å utforske hvordan mennesker som har egenerfaringer innen psykisk helse og/eller rus opplever denne situasjonen. Er det noe som er bedre? Verre? Føles det tyngre å takle situasjonen når man har de erfaringene man har, eller gjør disse erfaringene at du lettere takler situasjonen?

SVAR PÅ SPØRSMÅLENE HER:

Det er viktig for oss å få vite så mye som mulig om hvordan mennesker med ulike typer egenerfaring innen psykisk uhelse og/eller rus opplever denne situasjonen, og vi håper derfor at så mange som mulig vil svare på undersøkelsen. Det sier seniorrådgiver og forsker ved Erfaringskompetanse, Arnhild Lauveng, som er ansvarlig for undersøkelsen.

Alle svar er helt anonyme, og vi vil ikke få vite hvem som svart på undersøkelsen. Fordi dette er en aktuell situasjon, må vi ha svarene innen 18. mai.

De oppsummerte svarene vil bli publisert på våre nettsider før sommeren, og vil også bli oversendt helse- og omsorgsminister Bent Høie, Helsedirektoratet og Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.