Hjem > Nyheter > Får terapi på grunn av tvangsbehandling

Får terapi på grunn av tvangsbehandling

Inger-Mari Eidsvik har mange tvangsinnleggelser bak seg. De årene hun var lengt ute av psykiatrien var etter et opphold hvor hun ble behandlet uten medisiner.

– Mellom hver innleggelse har jeg aldri brukt medisiner, sier Eidsvik, som til daglig jobber som samhandlingskonsulent innen rus og psykisk helse.

I forbindelse med deltakelse på Toppmøte 2014– med rett til å velge – fortalte hun på TV2 God Morgen Norge i dag om sin erfaring med å få en medisin hun ikke ønsker.

Tvangsbehandling er ikke behandling

-Å bli tvangsmedisinert er ingen god behandling, sier hun.

Hun tenker det beste er å bli skjermet slik at hun får følelsen av å bli ivaretatt. Men det er innholdet i skjermingen som ikke er god i dag, mener hun.

På grunn av opplevelsene på lukket avdeling og den behandlingen hun har vært utsatt for går hun i dag i terapi, og kan i perioder ha søvnvansker etter disse opplevelsene.

– Kanskje en bare trenger å få gire seg ned, sove, eventuelt ved hjelp av sovemedisin. Hvor er undringen i psykiatrien i dag, spør hun. Hva er for eksempel formålet med psykoser?

En trygg person å snakke med

Eidsvik har også gode opplevelser med sykehusopphold. Det som hjalp da var en behandler som var trygg å snakke med, som også tok henne på alvor slik at hun slapp antipsykotisk medisin.

– Å bli skjermet for en stund, samt en god relasjon til behandler var det som skulle til, sier hun.

I 1990 ble det gjort et videointervju med Eidsvik etter at hun hadde blitt tvangsmedisinert.

-Det fortvilende er at det samme skjer i dag, sier hun, som etterlyser legemiddelfrie behandlingstilbud, og håper det blir en realitet innen kort tid.

Se filmen her:

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.