Hjem > Nyheter > Går for et nytt Toppmøte

Går for et nytt Toppmøte

Om vi får med oss medarrangørene fra Toppmøte innen psykisk helse og rus er vi klar neste høst, sier Eva Svendsen, seniorrådgiver i Erfaringskompetanse.

-Med denne serien ønsker vi å løfte fram bredden av hva som finnes av tilbud der ute, når helseforetakene nå en gang faktisk har fått påbud om å utvikle medisinfrie tilbud, sier Eva Marit Svendsen.

Erfaringskompetanse er allerede i gang med oppfølging av Toppmøtet som omhandlet medisinfrie behandlingstilbud i psykisk helsevern:

Anbefalinger til helsepolitikere

Anbefalingene fra Toppmøtet, om hva det bør satses på for å få til større valgfrihet når det gjelder bruk av medisiner, er nå sendt ut til alle medarrangører for mulighet om tilslutning. Deretter blir det overlevert helseministeren. Anbefalingene er bygd på omfattende referat fra ti ulike grupper som deltok denne dagen.

– Vi har allerede fått helhjertet positiv respons fra enkelte, sier hun.

Anbefalingene skal etter planen overrekkes helsepolitikere før årsskifte.

Pilotprosjekter

Målet er å få til en reell satsning på recovery og medisinfrie tilbud i alle helseforetak.

– Vi er i gang med å planlegge pilotprosjekter, forteller Eva Svendsen.

Prosjektene skal være i samarbeid med helseforetak, brukerfeltet og noen kommuner.

Etter evalueringen av Toppmøte har det kommet inn mange konkrete forslag til tema for et eventuelt neste års Toppmøte.

– Mange ønsker en oppfølging av årets tema: Hva har skjedd siden sist, og hvilke gode eksempler finnes på medisinfrie behandlingsforløp.

Svendsen opplyser at nesten halvparten svarte på evalueringsskjema etter Toppmøte, og de fleste representerte helsepersonell.

Ønsker flere kritiske røster

– Det som deltakerne satt nesten unisont pris på var formen på konferansen, hvor det var tid til å snakke sammen. Noen syntes det var for liten tid, og noen ønsker seg flere kritiske røster i forsamlingen, oppsummerer Eva Svendsen.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.