Hjem > Nyheter > Gi slipp, for f…..!

Gi slipp, for f…..!

En av nøklene til et godt liv, er å klare og gi slipp. Gi slipp på sinne, bitterhet, og frustrasjoner i forhold til hendelse og personer i din fortid. Gi slipp på forventninger, perfeksjonisme og stress i forhold til nåtiden. Gi slipp på å gå og vente på noe som skal skje i fremtiden, og dermed bli stresset av vente-tiden.

BLOGGER: Kristin har Master i Musikkpedagogikk, er musiker, dirigent og skribent. Hun jobber som kultursjef i Vaksdal Kommune utenfor Bergen oger opptatt av rus og psykisk helse, spesielt fra pårørende-siden, fordi hun har vokst opp med alkoholmisbruk i ulike deler av familien sin. I voksen alder har hun blitt pårørende til alkoholikere og disse opplevelsene har ført til at hun først fikk det veldig dårlig – og deretter begynte å jobbe med seg selv og hennes medavhengighet.

Det ideelle bildet av å ”gi slipp” som jeg får opp på netthinnen, er egentlig en fredfull person som sitter i lotusposisjon, med åpne håndflater som vender oppover. Øynene er lukket, og han – eller hun – er i perfekt harmoni med seg selv om omgivelsene, der han sitter og gir slipp. Røkelse og greier.

Sånn er det ikke for meg. Å gi slipp er skikkelig hardt arbeid. Jeg føler at det jeg skal gi slipp på, nærmest er limt fast i meg. Med superlim. Jeg gjør alt jeg kan for å ”slippe taket” i det, men tror du ikke det henger der, da! Jeg vil så gjerne gi slipp på for eksempel bekymringen for hvordan det går med mine barn som studerer i utlandet, eller jeg vil gi slipp på økonomiske bekymringer. Jeg vil gi slipp på frustrasjonen over at jeg har lagt på meg, og jeg vil gi slipp på sinnet jeg føler overfor en person som har svindlet meg.

Men tror du det slipper av den grunn???

Niks. Nope.

Men jeg har skjønt hva jeg kan gjøre, som faktisk fungerer – over tid. Så får jeg også bruke den samme teknikken til å gi slipp på irritasjonen over at det ikke fungerer med en gang…….! Ha ha.

Slik gir jeg slipp:

Jeg lager en liste over det jeg ønsker å gi slipp på, helt konkr

  • Bekymringer ifht mine voksne barn
  • Økonomi
  • Kropp og vekt
  • Konkrete personer
  • Konkrete hendelser

Tre ganger for dagen tar jeg for meg denne listen. Morgen, middag og kveld. Jeg søker stillheten inne i meg selv ved å sitte stille i noen minutter med øynene lukket. Deretter tar jeg for meg listen og sier det høyt: ”Jeg gir slipp på……”

I tillegg sørger jeg for å endre handlinger som opprettholder problemet. Hvis jeg for eksempel bekymrer meg over økonomien fordi jeg har brukt for mye penger, så sørger jeg for å redusere forbruket. Å endre handlinger er helt nødvendig, ellers gjør jeg ikke min del.

Det å gi slipp blir da en del av å akseptere situasjonen slik den faktisk er, bli oppmerksom på de negative følelsene mine som er knyttet til personer og hendelser, og å gjøre konkrete endringer for å forbedre situasjonen min. For meg fungerer dette som en slags kontinuerlig ”sirkel” som sakte men sikkert øker livskvaliteten min, – fordi jeg forstår at det er mine tanker og følelser som skaper de største problemene, ikke situasjonen i seg selv. Vi ser ikke verden slik den er, vi ser verden slik VI er.

http://hverdagsmestring.blogspot.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.