Hjem > Erfaringskonsulenter > Han er kåret til årets erfaringskonsulent

Han er kåret til årets erfaringskonsulent

For to år siden startet Torbjørn Mohn-Haugen som erfaringskonsulent. Nå er han kåret til årets erfaringskonsulent 2018.

Torbjørn Mohn-Haugen mottar prisen på scenen i Oslo. (Foto Lena Beathe Arneberg)

– Årets pris gis til en forholdsvis ny erfaringskonsulent, til en som på kort tid har fått til veldig mye, sa prisutdeler, Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam på konferansen Sterkere sammen i Oslo i november.

Til stående applaus fra 130 deltakere i salen gikk Torbjørn Mohn-Haugen opp på scenen for å motta prisen, som en enstemmig jury tildelte ham.

Fersk erfaringskonsulent

Mohn-Haugen har kun jobbet som erfaringskonsulent i to år, men har brukt tiden godt på å markere seg i fagfeltet. Blant annet har han stått i bresjen for at erfaringskonsulenter skal organiseres i den nyetablerte organisasjonen Erfaringssentrum, hvor han selv er styreleder.

Juryen besto av Dagfinn Bjørgen, Tamima Juhar, Astrid Weber (fjorårets vinner av prisen) og Linda Garvik, og er uavhengig av styret i Erfaringssentrum.

Videre i deres begrunnelse heter det at Mohn- Haugen «beskrives som en svært god kollega, en inspirator for andre erfaringskonsulenter og god til å skape nettverk. Gjennom sitt virke i Oslo har han bidratt sterkt til å samle erfaringskonsulenter. Og gjennom sitt arbeid har han med sterk tro på arbeidet, stått på for at erfaringskonsulenter skal ha sin egen organisasjon, Erfaringssentrum. Dette vil styrke erfaringskonsulentene i sitt arbeid og skape et viktig fora for det videre arbeidet».

Torbjørn Mohn-Haugen

Mohn-Haugen er ansatt i Utviklingssenter for psykisk helse- og rusarbeid i Bydel Gamle Oslo, hvor han til daglig jobber med tjenesteutvikling på systemnivå.

– Jeg har ikke jobbet en-til-en fordi jeg trives best på systemnivå. Det gir meg mulighet til å jobbe for at tjenestene i så stor grad som mulig kan tilpasses brukernes behov og jeg får muligheten til å sette erfaringskonsulenter og erfaringskompetanse på kartet.

– Dette gjør jeg fordi jeg har sett hvor bra det virker med erfaringskonsulenter, hvordan det kan skape innovasjon og jeg vil virkelig styrke alt det supre arbeidet som gjøres ute i kommunene, sier Mohn-Haugen.

Han forteller at prisen kom som en stor overraskelse på ham.

– Dessuten er det jo litt tidlig. Jeg har jo bare drevet med dette i to år, sier han videre.

Planlegger konferanse i Trondheim

For første gang ble den to dager lange erfaringskonsulentsamlingen arrangert av Erfaringssentrum.

På programmet var innledere fra blant annet Fagforbundet, Ung Arena, Peer-netværket i Danmark, Helsedirektoratet, Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Bergen kommune og Erfaringskompetanse.

LES OGSÅ:

TV-kjendisen Samuel Massie hadde også et innslag, som mottok stående applaus.

Prosjektleder for konferansen, Marius Strøm Pettersen, er godt fornøyd med gjennomføringen, og forteller at de allerede er i gang med å planlegge neste års samling.

– Neste år håper vi å ha konferansen i Trondheim, hvor de akkurat har gått i gang med erfaringskonsulentarbeid. Vi tenker at det er strategisk å ha det der, både fordi det ligger midt i landet og fordi de har en bevegelse på gang, sier Strøm Pettersen.

Marius Strøm Pettersen

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.