Hjem > Nyheter > Helse Bergen etterlyser erfaringskompetanse

Helse Bergen etterlyser erfaringskompetanse

– Vi trenger i større grad brukererfaringer for bedre utforming av tjenestene i Divisjon psykisk helsevern i Bergen, sier fagsjef Else-Marie Løberg. Nå inviterer de brukere, pårørende og helsepersonell til kick-off seminar.

Divisjon psykisk helsevern i Bergen ønsker å sette brukerkompetanse i sentrum. Derfor arranger vi nå et kick-off seminar for å snakke sammen om hvordan vi kan utvikle et erfaringspanel. Erfaringspanelet skal bli viktig for å få erfaringskompetansen inn i utviklingen av tjenestene.

Erfaringspanel

– Vi opplever at det har vært et tomrom når det gjelder tilbakemeldinger fra dem som har erfaringer med våre tjenester. Dette er grunnen til at vi ønsker å etablere et erfaringspanel, forteller Løberg.

– Hvordan virker våre tjenester? Man trenger ikke nødvendigvis være knyttet til en brukerorganisasjon for å bidra inn her, her er erfaringskunnskapen det viktigste, sier hun.

– Erfaringskunnskapen gjelder innenfor alle tjenester innenfor psykisk helse divisjonen, alt fra faglige valg, til hva vi skal forske på.

Riktige valg

– De som har opplevd tjenesten sitter på en viktig erfaringskunnskap som vi ønsker å utvikle videre, slik at vi kan ta de riktige valgene – på alle områder innenfor våre tjenester.

– Et erfaringspanel skal være et panel bestående av brukere som har verdifull erfaring, og det skal bidra til at brukere og pårørende blir hørt og at vår kompetanse blir brukt, sier Solveig Bartun Rob, erfaringskonsulent ved Kronstad DPS.

Bartun Rob har vært med i komiteen som planlegger dette, og er en av arrangørene. 

Brukerkompetanse i sentrum

– Seminaret skal være et avspark til å sette brukerkompetanse i sentrum i divisjonen, sier hun.

– Tanken er at vi skal sitte rundt bord og at det på hvert bord skal sitte både brukere, pårørende og helsepersonell, slik at vi får gode samtaler rundt bordene.

Ann-Mari Lofthus, stipendiat med brukererfaring og professor og forfatter Marit Borg skal innlede til samtale. Begge har forsket og jobbet med erfaringskompetanse.

Seminaret er gratis og avholdes i gymsalen på Kronstad DPS, 5. februar kl. 12-17.00. Påmelding til: ase.margrete.bratland@helse-bergen.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.