Hjem > Nyheter > Her er anbefalingene fra Toppmøte 2019

Her er anbefalingene fra Toppmøte 2019

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen ba om å få rådene fra Toppmøte 2019 så fort som mulig. Nå er de levert til Helse- og omsorgsdepartementet.

3. juni 2019 fikk HOD rådene fra Toppmøte 2019. Fra venstre: Arnhild Lauveng, Hilde Hem, Anne Grethe Erlandsen og Tormod Klovning.

Tema for Toppmøte 2019 var «Bedre behandling og omsorg til mennesker med langvarige og alvorlige psykiske lidelser og eventuell rusproblematikk».

Samtidig utarbeider regjeringen et forslag til ny helse- og sykehusplan, som skal legges fram for Stortinget før jul. Psykisk helsevern og samhandling vektlegges i særlig stor grad i stortingsmeldingen, forteller statssekretær Erlandsen. Da hun åpnet Toppmøte 2019 understreket hun at årets konferansetema er høyaktuelt for det pågående politiske arbeidet.

Viktige stemmer

Vanligvis får departementet toppmøte-anbefalingene på sensommeren, men i år hadde statssekretæren ekstra hastverk med å få dem på bordet.

Gikk du glipp av livestreamen? Her kan du velge hvilke innlegg fra Toppmøte 2019 du vil se opptak av

– Dette toppmøtet er viktig, vi trenger innspillene fra dere i arbeidet vi holder på med og håper at rådene kommer tidligere enn september. Jeg ønsker meg dem allerede før sommeren.

– Stemmene og helheten dere representerer her i dag er viktig i det videre arbeidet med en stortingsmelding, sa Erlandsen.

Anbefalingene fra konferansen er basert på en kvalitativ innholdsanalyse av de skriftlige referatene fra de 10 ulike bordene. Analysen er gjort av Arnhild Lauveng ved hjelp av N-Vivo analyseprogram.

Her kan du lese anbefalingene i sin helhet

Magasin fra Toppmøte kommer

3. juni ble dokumentet levert i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) av Hilde Hem (daglig leder), Tormod Klovning (prosjektleder) og Arnhild Lauveng (seniorrådgiver og forsker).

– Det er inspirerende og fint å oppleve at statssekretær Erlandsen og kollegaer i departementet er genuint interessert i – og opptatt av tema for årets toppmøte.

– Vi tar også med oss tilbakemeldinger på at disse årlige toppmøtene treffer godt når det gjelder aktuell tematikk, og at de på en god måte tar pulsen på feltet vi jobber innenfor, sier Hilde Hem.

LES OGSÅ: Slik vil de forebygge overdødelighet i psykisk helsevern

Prosjektleder for Toppmøte 2019, Tormod Klovning, mener anbefalingene er et viktig bidrag når ny politikk skal utformes.

– Vi forventer nå at HOD tar disse anbefalingene for det de er; kvalifiserte og godt gjennomtenkte innspill på bred basis til våre ansvarlige politikere, sier han.

I forbindelse med årets toppmøte vil det også gis ut et magasin, som blant annet inneholder flere reportasjer med utgangspunkt i innleggene på konferansen. Magasinet blir publisert og tilgjengelig etter sommerferien.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.