Hjem > Nyheter > Her kan du se opptak fra temakvelden «Hva er psykisk lidelse?»

Her kan du se opptak fra temakvelden «Hva er psykisk lidelse?»

Arnhild Lauveng og Ole Jacob Madsen trakk fullt hus til temakvelden på Litteraturhuset i Oslo. Nå er videoopptak tilgjengelig for alle.

Seniorrådgiver Tormod Klovning (i midten) i samtale med Ole Jacob Madsen og Arnhild Lauveng. (Foto: Lena Beathe Arneberg)

Det var en formidabel interesse for arrangementet i Litteraturhuset 15. november, og snaut 10.000 mennesker meldte interesse via Facebook i forkant. På scenen sto professor i psykologi ved UiO, Ole Jacob Madsen, og Arnhild Lauveng, klinisk samfunnspsykolog og forsker ved Erfaringskompetanse.

Spørsmålene som ble stilt denne kvelden var blant annet: Hvordan kan vi forstå og forklare at stadig flere opplever psykiske vansker? Hvilken betydning har sosiale normer og krav på hva vi opplever som «sykt» og «friskt»? Og hva er psykiske lidelser? Lauveng og Madsen ga ikke et entydig klart svar på disse spørsmålene, men delte sine refleksjoner rundt temaet.

Les intervjuet med Lauveng og Madsen i forkant: – Vi bør stille «Hva er»-spørsmål langt oftere

De to populære foredragsholderne holdt hvert sitt innlegg på om lag 30 minutter, før de møtte til samtale på scenen, ledet av seniorrådgiver Tormod Klovning i Erfaringskompetanse. Gikk du glipp av arrangementet, eller vil du høre det igjen? Her kan du se videoopptak.

Først ut er Madsen mens Lauveng sitt innlegg starter på 29:10.

I den siste videoen kan du se samtalen på scenen.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.