Hjem > Nyheter > Her kan du se opptak fra temakvelden om ny tvangslov

Her kan du se opptak fra temakvelden om ny tvangslov

Hva tenker vi om forslaget til ny tvangslovgivning? Se opptak fra temakvelden, hvor Bjørn Henning Østenstad, Mette Ellingsdalen og Tor Ketil Larsen delte sine tanker rundt lovforslaget.

Fra venstre: Bjørn Henning Østenstad, Mette Ellingsdalen og Tor Ketil Larsen. (Foto: Lena Beathe Arneberg)

NOU-en Tvangsbegrensningsloven var tema da vi i Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse inviterte til seminar på Litteraturhuset i Oslo 12. september.

Bjørn Henning Østenstad (leder av lovutvalget) presenterte Tvangsbegrensningsloven innledningsvis, mens Mette Ellingsdalen (politisk rådgiver i organisasjonen We shall overcome), og Tor Ketil Larsen (psykiater) de delte sine perspektiver og erfaringer rundt tvang og inngrep i psykisk helsefeltet fra sine ulike posisjoner.

Les mer om Tvangsbegrensningsloven:

–   Jeg mener at vi ikke har forskning som viser at man på bestemte steder bruker for mye tvang. Det er faktisk mulig å bruke for lite tvang også, sa Larsen, og la til at for lite bruk av tvang kan gå utover de mest sårbare pasientene.

– Man må snu problemstillingen fra «når skal man bruke tvang», til «hvordan hjelper vi når vi ikke skal bruke tvang», sa Ellingsdalen.

Se hele opptaket fra temakvelden her.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.