Hjem > Erfaringskonsulenter > Høie inspireres av erfaringskonsulenter

Høie inspireres av erfaringskonsulenter

Helseministeren holdt forrige uke sin årlige sykehustale, der han ga føringer for sykehusdriften det kommende året. Erfaringskonsulent Astrid Weber er sitert i talen.

- Vi ønsker økt brukermedvirkning og det gir resultater, konstaterer helseminister Bent Høie.

I talen sier Høie blant annet:

Som erfaringskonsulent Astrid Weber (UNN) sier:

«Jeg ser for meg ei bru. Noen ganger står jeg med en fot på hver kant. Det er uhorvelig frustrerende i lengden, ikke minst når tålmodighetsmuskelen begynner å få alvorlig slitasje.For framtida ønsker jeg meg et sterkt fundament som inviterer alle til å ta steget opp på brua –  og møtes i forståelse: I terapeutisk arbeid, i fag og i beslutninger fra styrende part.»

Hun sier det bra, og jeg er helt enig med henne! Derfor er psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert behandling et hovedmål også i 2017. Den gylne regel ligger fast: Det skal være høyere vekst innen psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling enn for somatikk på regionnivå. Regionene er i rute for tverrfaglig spesialisert rusbehandling. Det er bra! Men for psykisk helse er jeg ikke fornøyd. Jeg kommer til å gjenta og forsterke budskapet – helt til regelen er innfridd.

 

Sykehustalen kan leses i sin helhet her:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/sykehustalen-2017/id2526538/

Vi har laget flere saker den siste tiden som omhandler erfaringskonsulenter:

Trenger erfaringskonsulenter egen utdannelse?

Resultatet av erfaringskonsulentundersøkelsen

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.