Hjem > Månedens spørsmål > I hvilken grad involveres pårørende i behandling?

I hvilken grad involveres pårørende i behandling?

Har du bakgrunn som pasient eller pårørende vil vi gjerne høre fra deg!

Arnhild Lauveng er seniorrådgiver og forsker hos Erfaringskompetanse. (Foto: Styrk Fjærtoft)

Ansvarlig for spørsmålene er Arnhild Lauveng og hun sier: – Vi vet at mange vil ha flere erfaringer, at de noen ganger har opplevd for mye involvering, andre ganger manglende involvering, uheldig involvering eller god involvering. Når du svarer vil vi derfor at du skal tenke over det som er din vanligste opplevelse, hovedinntrykket av hvordan du har opplevd tjenestene, selv om det kan ha vært enkelte unntak fra dette.

Svar på spørsmålene her.

En av de viktigste oppgavene til Nasjonalt senter for Erfaringskompetanse er å samle, bearbeide og videreformidle erfaringer fra mennesker som selv har erfaring fra psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling, enten som pårørende, brukere/pasienter, eller begge deler.  

Dette gjør vi på mange ulike måter, inkludert ”Månedens spørsmål”. Hver måned ber vi mennesker med egen- og/eller pårøende-erfaring om å svare på noen spørsmål om et aktuelt tema. På den måten vil vi få vite noe mer om hva folk har erfart, og hva dere mener. Det er viktig for oss å få vite så mye som mulig om hva mennesker med ulike typer egenerfaring innen psykisk uhelse og/eller rus mener, så vi håper så mange som mulig vil svare.  

De oppsummerte svarene vil bli publisert på våre nettsider før utgangen av måneden, og vil også bli oversendt Helseministeren, Helsedirektoratet og Helse og omsorgskomiteen på Stortinget. 

Vi må ha svarene innen 20.01.2021.

Svar på spørsmålene her.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.