Hjem > Nyheter > Kan bli en god pappa

Kan bli en god pappa

Det å gå ut med et prosjekt som heter Bipolar Superstar utstråler selvtillit på mange måter. Og det har jeg i de fleste områder i livet. Jeg vet at venner og familie setter pris på meg akkurat som jeg er. Arbeidet både i SEB og prosjektet går også veldig bra.

BLOGGER: Stig Mass Andersen står bak prosjektet "Bipolar Superstar" som har visjon om å skape trygghet rundt mental helse blant folk flest. Dette gjøres ved å fronte et på godt og vondt positivt syn på temaet. Hans egen historie er utgangspunkt i det han formidler

Så jeg nyter det livet jeg har skapt gjennom hardt arbeid, og støtte fra folk rundt meg.

Men på et punkt har jeg en stor usikkerhet. Det er når det kommer til å treffe jenter, damer, kvinner eller hva man kaller dem når man har runda 30 år. Mange synes det at jeg er foredragsholder og artist er spennende. Samtidig vet jeg ikke hva de jentene jeg møter som kanskje vurderer meg som en potensiell kjæreste tenker om at jeg er bipolar. Tradisjonelt er jo det å ha en psykisk diagnose for mange forbundet med noe negativt. Og siden jeg fronter dette så sterkt offentlig er jo dette noe de får vite før de har blitt kjent med meg.

For en uke siden var jeg på date med ei dame. Og da kom spørsmålet; Er det arvelig? Da måtte jeg jo svare at for min del kan det se ut som det siden en av mine foreldre har samme diagnose. Og spørsmålet hun stiller kan også oversettes til; Vil du føre dette videre om du og jeg finner tonen, og kanskje får en unge etterhvert? Hadde hun stilt spørsmålet på den måten hadde jeg svart at det er jo mulighet for at det kan skje.

Men jeg ville lagt til at det å være bipolar ikke nødvendigvis er noe negativt. Og at de som fortalte meg da jeg var syk at jeg hadde fått en kronisk lidelse har bommet fullstendig. Det var absolutt lidelse da jeg hadde det verst. Samtidig er jeg kommet gjennom det som et mye sterkere menneske enn før jeg ble syk. Og mange av gavene og talentene jeg har fått er jeg fullstendig overbevist om stammer fra det bipolare. Derfor håper jeg at folk flest etterhvert ser på psykisk lidelse som ikke bare negativt. Litt pompøst sagt så tror jeg det er naturen som gir oss en mulighet til å vokse. Men siden dagens samfunn skal fortelle oss kun hvor sykt det er er det vanskelig å skimte det gode i det når det står på.

Når det kommer til å det å bli far så er jeg sikker på at jeg kan bli en god pappa. Og skulle jeg f.eks om noen år få en sønn, og han får den samme diagnosen som meg så ville jeg satt meg ned med ham og fortalt det som det er. At han kommer til å få noen knalltøffe år før han lærer å beherske det bipolare. Men at jeg kommer til å være der for ham, og kjempe hele veien igjennom det. Og at det kan bli for ham som for meg at bipolariteten kan endre seg til å bli en av de største gavene han har fått fra naturens side. Og om han bare trenger en klem eller en far til sønn-prat så er jeg her for det også.

Så jeg står altså litt i uvisshet om hva det å fronte bipolaritet vil gjøre for min popularitet hos damene fremover. Men med en overbevisning om at det å være bipolar er noe bra, og at om jeg bare klarer å få den dama jeg skulle falle for til å forstå det samme så vil vi kunne få en flott fremtid. Det å ha opplevd å bli adskilt fra de gode tingene i livet i en periode har gjort meg til en livsnyter. Slike ting som en utsikt, joggetur med en kamerat, en klem eller en god samtale gir meg energi. Samtidig er den nærheten som en kjæreste kan gi noe jeg noen ganger savner. Spesielt når man har vært sammen en stund og nakent og ærlig kan vise seg som den man er.

Men dette er ingen kontaktannonse. Snarere refleksjoner rundt noe jeg har tenkt lenge på. Jeg er nok heller ikke den letteste å møte fordi jeg beskytter meg etter det jeg har vært igjennom. Og jeg trives så godt med det livet jeg har. Dette er bare et budskap om at det å være bipolar har ingenting med å gjøre om et menneske får et godt liv eller ikke. Det er mye viktigere om den personen blir møtt med respekt og kjærlighet for det den er.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.