Hjem > Nyheter > Levermassasje uten resept

Levermassasje uten resept

– Kroppen er først og fremst en container, resten er ånd og sjel. I den bor det følelser, stolthet, makt og avmakt, glede og tristhet. Dette påvirker oss mer enn Omega3 og lavkarbo.

FORNØYELIG OG KLOKT: Per Fugelli snakket om hvordan leve med verdighet. Det gjorde han ikke uten engasjement. (FOTO: BIRGITTE FINNE HØIFØDT/MENTAL HELSE)

Hvordan leve hvert vårt liv med verdighet, var spørsmålet Per Fugelli forsøkte å besvare på Ibsenhuset i Skien fredag. Der var han i forbindelse med Hjelpetelefonens 20 årsjubileum og professoren i sosialmedisin endte med å fortelle både vitser og synge bursdagssangen for jubilanten.

Felles skapning
– Påstanden om at du er din egen helsesmed, er ikke sant. Jo, vi prøver så godt vi kan, men helsa kan ikke isoleres til det enkelte individ. Vi er en felles skapning. Mennesker blir skapt av å møte andre skapninger. Kvaliteten av disse fellesskapene blir så utrolig viktige for oss. Samfunnsstilen er viktigere enn hver enkelt livsstil, prediket Fugelli som tok opp temaer som verdighet ved å bli sett og godtatt, og tilhørighet.
 - Man kan ikke være ensom rytter i ørkenen. Man må være nær andre mennesker, som bryr seg. Kjenne at man hører til. De gode fellesskapene må også skapes, sa Fuggeli som fortsatte med å snakke om snillhet og meningen med tilværelsen.

God latter
– Du må oppleve en god grunn til å være her på denne jorda. En god latter forlenger utvilsomt livet og derfor er det så bra med levermassasje. Når vi ler, beveger mellomgulvet seg slik at vi masserer leveren. Det er viktig, humret Fugelli før han delte noen feilskrevne anekdoter fra legeverdenen, blant annet denne:
– Pasienten er følelsesløs fra tærne og ned. 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.