Hjem > Nyheter > Mer rettssikkerhet – mindre diskriminering

Mer rettssikkerhet – mindre diskriminering

Nærmere 400 deltakere håper arrangørene å samle til årets Amaliedager. – Vi har store forventninger til vår brukerstyrte fagkonferanse, sier Aage Reitan i Aurora.

OFFISIELL ÅPNING: Likestillings- og diskrimineringsombudet Sunniva Ørstavik åpner konferansen. (Foto: Thomas Øverbø)

Amaliedagene ble første gang arrangert i 1999 og i år er det de fem organisasjonene Aurora, WSO Oslo og Akershus, Mental Helse Oslo, LFO – Akershus og Oslo og Hvite Ørn, som står bak. Konferansen pågår 19. – 23. august med mange poster på programmet.
-Nettopp fordi årets tema er mer rettssikkerhet og mindre diskriminering er det naturlig at likestillings- og diskrimineringsombudet Sunniva Ørstavik står for den offisielle åpningen. Temaet oppleves forskjellig fra bruker til bruker, men det er viktig å sette dette på dagsorden, sier Reitan til Erfaringskompetanse.no

Stormen og stillheten
I løpet av konferansen blir det tatt opp temaer som unaturlige dødsfall og hva som kunne vært gjort annerledes, om det å komme seg videre i livet, kultur og psykisk helse. Om å være syk og om god og dårlig hjelp, Min kropp, mitt fengsel – om tanker og handlinger rundt vektreduksjon og fritt helsevalg er også satt opp på agendaen. Forfatter Miriam Negaard blir bokbadet om romanen «Stormen og stillheten» – om brorens møte med psykiatrien.

Skammens grav
Amaliedagene blir avsluttet med en minnemarkering på Skammens grav ved Ris kirke 23. august. Konferansens formål er å sette et kritisk søkelys på dagens praksis av psykisk helsearbeid og å løfte frem alternative veier til bedre psykisk helse. Konferansen er oppkalt etter forfatter Amalie Skram(1846-1905) som skrev en rekke romaner, blant annet to om innleggelser ved sinnssykehus.
Konferansen er støttet Oslo kommune og LPP Oslo.

Programmet kan du lese her
http://www.amaliedagene.no/program-2015.html

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.