Hjem > Nyheter > Mitt hjerte banker for…

Mitt hjerte banker for…

– Det er litt skummelt, men jeg er stolt, sier Anita Ribe som ved hjelp av malerkurs arrangert av Porsgrunn kommune, har blitt bedre kjent med seg selv og fått en annen hverdag.

SENTRAL I FILMEN: - Jeg føler at bildene begynner å likne litt på meg, likne den jeg er nå, sier Anita Ribe som er en av kursdeltakerne som er med i filmen "Mitt hjerte banker for...". Filmen laget av Erfaringskompetanse, har premiere på Porsgrunnskonferansen 6. september. (FOTO: THOMAS ØVERBØ)

Mye har skjedd med kursdeltakerne siden Erfaringskompetanse måtte dem for første gang på Mule Varde i Porsgrunn i mars i fjor. Bildene har forandret seg fra gråtoner i firkanter til fargerike, abstrakte malerier. Dette er uttrykk som forteller mye om deltakerne på kurset som har hatt kunst- og uttrykksterapi som fokus. Erfaringskompetanse har fulgt utviklingen og festet den til filmen. I dag er det premiere på filmen ”Mitt hjerte banker for…” på Porsgrunnskonferansen. En konferanse for psykisk helse, kultur og forskning støttet av Helsedirektoratet, Fylkesmannen i Telemark og Folkehelseprogrammet i Telemark.

Store forandringer
– Jeg hadde aldri trodd at bildene mine skulle ende opp med en utstilling. For det har vært en lang prosess som har gjort mye med meg. Jeg føler at bildene begynner å likne litt på meg, likne den jeg er nå, sier Anita Ribe.
Hun får støtte av kursveileder Åsne Margrete Reiten som forteller at kursdeltakere ofte går gjennom prosesser som de ser tilbake på, både som en utfordring, men også glede.
– Det handler vel så mye om de store forandringene de går gjennom som det å mestre å male, forteller Reiten.

Mange har deltatt
Filmen har flere bidragsytere som kulturombud Marius Hansen, høgskolerektorene Olav Tangvald-Pedersen og Gro Frøyen ved Høgskolen i Telemark og kulturkonsulent Gitte S. Hansen i Porsgrunn kommune.

Mange veier
Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse mener det finnes mange veier til bedring. Kunst og uttrykksterapi som dette malerkurset, er en måte å både utfordre kroppen, tankene og følelsene på, og samtidig bli bedre kjent med seg som menneske. Kanskje gjør dette at man også kjenner seg friskere.

Det er Thomas Øverbø som har hatt ansvar for filmingen, mens Astrid Borchgrevink Lund har stått bak mikrofonen.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.