Hjem > Nyheter > Møter Kunnskapsdepartementet

Møter Kunnskapsdepartementet

Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse møter i dag statssekretær Elisabeth Dahle i Kunnskapsdepartementet.  Kompetansesenteret ønsker å løfte frem betydningen av å støtte en kunnskapsutvikling og forskning som tar utgangspunkt i hva brukere og pårørende opplever som relevante problemstillinger.

KUNNSKAPSLØFT: Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse ønsker å sette betydningen av bruker- og pårørendeperspektivet i kunnskapsutvikling og forskning på dagsorden. Hilde Hem, daglig leder og Eva Svendsen, seniorrådgiver løfter nå dette frem i et møte med Kunnskapsdepartementet.

– Dersom vi mener alvor med at individ- og brukerperspektiv skal legges til grunn for å utvikle tjenestene, er det nødvendig å støtte kunnskapsutvikling og forskning som tar utgangspunkt i hva brukere og pårørende opplever som relevante problemstillinger.

Dette var budskapet Hilde Hem, daglig leder og Eva Svendsen, seniorrådgiver ved Erfaringskompetanse.no fremla i møtet med Kunnskapsdepartementet.

– Kompetansesenterets oppdrag er å bidra til utvikling av metoder og arbeidsformer som anerkjenner erfaringens plass i kunnskapsutvikling. Vi tror kunnskapsbasert praksis får økt verdi når vi tar brukere og pårørendes erfaringer på alvor, og løfter disse frem i samfunnsdebatt og tjenesteutvikling, sier Hem.

Skjev fordeling av forskningsmidler
 Det er derfor avgjørende i hvilken grad bruker- og pårørendeperspektivet blir tatt hensyn til både når forskningsfokuset avgjøres og materialet analyseres.

– Slik forskningsmidler blir fordelt i dag, er det utilstrekkelig i forhold til hva brukerne av tjenestene opplever som relevante problemstillinger, poengterer Eva Svendsen.

De ønsker å styrke kompetansesenteret sine muligheter for å være en utviklingsaktør og brobygger mellom erfaring og fag.

– Det vil gi økte muligheter for at brukerperspektivet blir en reell del av kunnskaps- og tjenesteutviklingen i Norge i tiden fremover, mener daglig leder Hilde Hem. 

– Vi fått et meningsfullt og viktig samfunnsoppdrag, og vi kan representere en kvalitetssikrende faktor og bidra til at bruker- og pårørendeperspektivet blir sterkere representert i kunnskapsutvikling innenfor psykisk helsefeltet, avslutter Hem.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.