Hjem > Brukermedvirkning > Nettkurs for brukerrepresentanter på systemnivå

Nettkurs for brukerrepresentanter på systemnivå

Her er kurset som gir deg som brukerrepresentant nødvendig kunnskap når du skal bidra til forbedring av spesialisthelsetjenesten gjennom arbeid i brukerutvalg og ungdomsråd.

Digital opplæring av brukerrepresentanter på systemnivå. (Illustrasjon: Fra nettkurset)

Nettkurset er utarbeidet etter initiativ fra landets regionale helseforetak i samarbeid med Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO), Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner (SAFO) og Kreftforeningen.

Kurset er i samsvar med Retningslinjer for brukermedvirkning på systemnivå i helseforetak vedtatt av alle landets regionale helseforetak i 2017.

Målgruppe

Hovedmålgruppen for nettkurset er brukerrepresentanter som er oppnevnt i et brukerutvalg eller i et ungdomsråd, og personer som kan være interessert i slike oppdrag. Kurset vil også være nyttig for sekretærer for brukerutvalg, helsepersonell og ansatte som skal rekruttere brukerrepresentanter til råd, utvalg og prosjekter.

Oppbygging

Nettkurset inneholder informasjon, tips og råd, eksempler, filmer og animasjoner. Hver modul avsluttes med en refleksjonsoppgave eller en flervalgsoppgave. På slutten av nettkurset finner du hyppig brukte forkortelser og en ressursside med lenker til ytterligere informasjon.

De fem modulene er selvstendige og kan gjennomgås samlet eller ved å gjennomføre en eller flere moduler av gangen.

Beregnet tidsbruk for nettkurset er i underkant av to timer. Noe for deg eller noen du kjenner?

HER ER KURSET: Opplæring for brukerrepresentanter på systemnivå

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.