Hjem > Nyheter > Nye tall fra langvarig brukerundersøkelse i Helse Nord-Trøndelag

Nye tall fra langvarig brukerundersøkelse i Helse Nord-Trøndelag

En langvarig spørreundersøkelse blant brukere av psykisk helsevern og rus har gått de siste 2.5 årene ved Helse Nord-Trøndelag. Enten pasienten har vært til poliklinisk behandling eller hatt et opphold ved en institusjon, så har alle brukere hatt muligheten til å gi tilbakemelding om oppholdet.

I Helse Nord-Trøndelag har ønsket om å forbedre behandlingstilbudet innen psykisk helsevern og rus fått svar på tiltale.

Svarene blir brukt som informasjon om kvaliteten på tjenestene, sett med brukernes øyne, og innspillene blir brukt for å forbedre kvaliteten.

1550 brukere (2 av 10 av de som har vært inne til behandling i denne perioden) har svart på de 16 spørsmålene, som sentreres rundt møtet med klinikken og behandlerne. 90 % mente at behandler snakket til pasientene på en forståelig måte. 72.7 % mente at behandlingen var tilpasset deres situasjon. 94.6 % mener at de har blitt møtt med høflighet og respekt. 71.1 % opplever at de var involvert i behandlingen. 38.8 % måtte vente mindre enn 2 uker på behandlingen og 24.2% måtte vente mindre enn 6 uker.

Resultatene fra brukerundersøkelsen kan leses her:

https://hnt.no/Documents/Psykiatrisk%20klinikk/Brukerunders%c3%b8kelse%20Psykisk%20helsevern%20og%20rus%202015-2017.pdf

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.