Hjem > Nyheter > Nytt Toppmøte i september

Nytt Toppmøte i september

Valgfrihet, helhetlig syn på mennesket, brukermedvirkning og maktforskyvning innen psykisk helse er viktige begrep for neste års Toppmøte.

Så langt er det 24 medarrangører innen bruker og pårørendeorganisasjoner sammen med fag og utdanningsinstitusjoner som står bak årets toppmøte. Her Tom Runar Bergane og Eva Svendsen fra Nasjonalt senter for erfaringkompetanse innen psykisk helse. (FOTO: Thomas Øverbø)

– Det er stor enighet om at medarrangørene ønsker å dra videre tema fra Toppmøte 2014, sier Tom Runar Bergane som er ny prosjektleder for Toppmøte 2015.

I et første innspillsmøte sammen med Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse deltok Norsk psykiatrisk forening, We Shall Overcome (WSO), Mental Helse Ungdom, Norsk Psykologforening, Angstringen, Selvhjelp Norge, Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon (RIO), Kommunenes Sentralforbund, Senter for omsorgsforskning, Rådet for psykisk helse og Diakonhjemmets høgskole.

22 medarrangører

– Vi har nå 22 medarrangører, 10 av dem var tilstede under innspillsmøte, sier han.

Nå starter arbeidet med å spisse tema i arbeidsgruppen og prosjektgruppen.

Årets tema

– Det viktigste er at Toppmøte 2015 har en dialogisk form og at brukerorganisasjoner, fag og utdanningsmiljøer går sammen om et fagpolitisk tema innen psykisk helse og rus. Det første prosjektmøte vil bli avholdt 24. februar og årets tema vil bli presentert etter dette møtet, forteller han.

Toppmøte 2015 vil bli arrangert 22. september ved Thon hotell Opera i Oslo.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.