Hjem > Nyheter > Søk Extra-millioner

Søk Extra-millioner

– Det er ønskelig at enda flere av Extra-millionene skal gå til forskningsprosjekter som tar utgangspunkt i hva brukerne ønsker, sier Dagfinn Bjørgen. Han oppfordrer de som nå skal søke midler fra ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering til å ta brukerperspektivet på alvor.

BRUKERORIENTERT : Dagfinn Bjørgen, forskning og utviklingsansvarlig, håper det vil komme flere nye forskningsprosjekter som tar utgangspunkt i brukernes ønsker gjennom årets Extra-tildeling.

– Forskningen blir mer relevant når brukernes kunnskap blir en større del prosjektet. Det sier Dagfinn Bjørgen som er ansvarlig for Forskning og utvikling hos Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse.

Han håper det vil komme flere nye forskningsprosjekter som tar utgangspunkt i brukernes ønsker gjennom årets Extra-tildeling.

– Brukerne er blant annet opptatt av gode fagfolk, kontinuitet i behandlingen og størst mulig variasjon i behandlingstilbudene, men dette er ofte ikke utgangspunkt for forskningen, sier Bjørgen til erfaringskompetanse.no.

Løft frem brukerstemmen
– Midlene som deles ut gjennom ExtraStiftelsen er en god anledning til å fremme brukerorienterte forskningsprosjekter, sier han, og viser til at flere organisasjoner, blant annet Mental Helse, vektlegger søknader hvor brukermedvirkning er en del av prosjektet.

Bjørgen minner også om Erfaringskompetanses ressurshefte «Samarbeid mellom forsknings- og brukermiljøer» som kom i 2012.

– Ressursheftet er en guide som kan gi gode ideer, og det gir kunnskap om hvordan samarbeidsforskning mellom forskere og folk med brukererfaring kan legges opp praktisk, sier Bjørgen som har skrevet heftet sammen Heidi Westerlund.

– Det er både et oppslagsverk og en inspirasjon, og det kan være med å styrke for eksempel en ExtraStiftelsen søknad, tror han.

Om Extra-midlene
Hvert år deler ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering ut rundt 220 millioner kroner til ulike prosjekter innenfor forebygging, forskning eller rehabilitering.

10. mai er søknadsfristen for å sende inn prosjektideer til søkerorganisasjonene.

Alle søknader om prosjektmidler må gå gjennom frivillige, humanitære organisasjoner. Rådet for psykisk helse og Mental Helse er to av de organisasjonene som får gjennomslag for flest prosjekter.

Andre søkerorganisasjoner innenfor psykisk helse er blant annet Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse, Landsforeningen We Shall Overcome og Landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE).

Det lønner seg å kontakte søkerorganisasjonene nå for å få råd og veiledning i søkeprosessen.

Les mer:
www.extrastiftelsen.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.