Hjem > Nyheter > Spilleglede og samhold på Notodden

Spilleglede og samhold på Notodden

Linn Vegheim liker godt å ta med seg gitaren ut i skogen. Men hun stortrives også sammen med resten av bandet Resilience på Notodden der hun får både synge og spille.

GLEDE: Linn Vegheim kjenner på sang- og spillegleden sammen med bandet Resilience. Her sammen med Trond Ytterbø, Bianca Stolp og Anita Lind. (FOTO: ASTRID BORCHGREVINK LUND)

– Det har vært en lang reise, det å kunne være en del av bandet og opptre for publikum. Jeg har hatt det litt vanskelig, derfor er det alltid så godt å komme hit til musikkgruppa. Samholdet er fint og jeg føler meg trygg, forteller Notoddenjenta til Erfaringskompetanse.no.

Alle får plass
Musikkgruppa og husbandet Resilience er en historie om samhold, vekst og hvordan kreativt fellesskap fører til personlig vekst. Vi er på besøk på Kilden på Notodden som viser denne veksten i praksis. Senteret byr på en rekke aktiviteter, blant annet kurs innenfor maling, skriving, keramikk eller foto. Musikkgruppa ble startet opp for et par år siden på initiativ fra Aleksander Lien. I snitt dukker det opp 8-9 personer på de faste øvingsdagene. Alle som vil, får bli med på spillinga, forteller han.
– Ja, her er alle velkomne. Det er gleden over å spille, det å få til noe sammen, som er det viktige, mener Lien.

Drømmer om turne, verdensturne
Trond Ytterbø er gruppas musikalske leder. Han forteller om samspill og det å få gruppa til å låte bra.
– Vi jobber både med egne låter og med lånte ting. Vi er opptatt av beat, rytme, puls. Det å spille i et bandet handler egentlig om livet. Man må få dette til å virke, man må faktisk spille sammen. Noen her har aldri rørt et instrument. Men sannelig blir det ikke lyd og musikk til slutt, uansett, flirer Ytterbø som til daglig jobber som profesjonell musiker.
– Det er nesten krise at noen blir så bra og i fin form at de kommer ut i arbeid og ikke lenger er blant oss. Neida, vi er naturligvis glad for at folk kommer i jobb. Men samtidig savner vi de som forlater oss, for de er jo en del av miljøet. For vi stortrives sammen, sier Ytterbø som røper en liten drøm på vegne av bandet.
– Vi har en drøm om en verdensturne, i fylket vårt.
Bandet Resilience har vært ute på flere oppdrag og CD er allerede spilt inn.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.