Hjem > Nyheter > Teatersuksess for Arnhild Lauveng

Teatersuksess for Arnhild Lauveng

Forestillingen ”I morgen var jeg alltid en løve – monolog for tre kvinner” av forfatter Arnhild Lauveng, blir neste år klar for ”Den kulturelle skolesekken”. Fredag ble den vist på Telemarksgalleriet på Notodden.

TEATER MED SUKSESS: Teaterstykket ”I morgen var jeg alltid en løve – monolog for tre kvinner” av forfatter Arnhild Lauveng vil neste år bli vist på videregående skoler i Norge via ”Den kulturelle skolesekken”. Fredag ble forestillingen vist på Telemarksgalleriet på Notodden. Fra venstre: Marte Stolp, Jannike Kruse og Ulla M. Broch (FOTO: VANJA VALJORD CHRISTENSEN)

Rundt 200 deltakere hadde funnet veien til Telemarksgalleriet fredag for å overvære teaterforestillingen som er bygd på Arnhild Lauveng selvbiografiske bok med samme tittel. Det skjedde i forbindelse med pre-lansering av Lauvengs nye bok ”Noe mye mer annet”. Deltakerne satt bergtatt og fulgte med på teaterstykket, som er basert på livet til spesialist i klinisk samfunnspsykologi og Phd-stipendiat, Arnhild Lauveng.

Alvorlig og humoristisk
Fra Lauveng var 17 til 27 år var hun innlagt på psykiatriske institusjoner med diagnosen kronisk schizofreni. I dag er hun symptom- og medisinfri. Historien er alvorlig og smertefull, men samtidig humoristisk. Teaterstykket handler om det å komme seg, menneskets evne til forvandling og nødvendigheten av respekt, omsorg og tillit.

Produsent Bertha-Cecilie Øvergaard forteller at forestillingen er spilt for fulle hus flere steder i landet; Litteraturhuset i Oslo, Nationaltheateret, Centrateatret, Teater Innlandet, Agder Teater og et stort antall institusjoner og kulturhus.

Den kulturelle skolesekken
Teaterstykket er nå kvalitetsvurdert av Norsk scenekunstbruk som en forestilling av høy kunstnerisk kvalitet. Et resultat av dette er at monologen fra 2012 skal ut til videregående skoler gjennom ”Den kulturelle skolesekken”.  De starter på nyåret i Troms Fylke.
 Vår oppfordring: Er du lærer eller elev og forestillingen kommer til din skole;  Se den!

Stort engasjement
Det var Brobyggersamarbeidet i Notodden og Notodden DPS/Seljord DPS som sto som arrangør med støtte fra blant annet Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse. Deltakerne kom fra hele Telemark; psykiatrisk klinikk Sykehuset Telemark, barnevern, bruker- og pårørendeorganisasjoner og politiet. I tillegg deltok ansatte fra barnevern, dps’er, psykisk helsevern og lærere fra grunnskolen og videregående skoler samt nettverket SEPREP Ungdom. Erfaringskompetanse stilte også med egen stand på arrangementet.

Vil du låne Arnhild Lauvengs roman ”I morgen var jeg alltid en løve”? Send en mail til bibliotek@erfaringskompetanse.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.