Hjem > Nyheter > Toppmøte 2019: Disse endringene vil Lauveng ha i psykisk helsefeltet

Toppmøte 2019: Disse endringene vil Lauveng ha i psykisk helsefeltet

Arnhild Lauveng har tatt doktorgrad om miljøets betydning for mennesker med alvorlige psykiske lidelser. På Toppmøte 2019 snakker hun om funnene.

Seniorrådgiver og forsker Arnhild Lauveng er ansvarlig for Erfaringkompetanses spørreundersøkelser på nett. (Foto: Morten Bjerk)

3. april arrangerer vi i Erfaringskompetanse Toppmøte 2019 på Thon Hotel Opera i Oslo. Temaet for årets konferanse er «Bedre behandling til mennesker med langvarige og sammensatte psykiske lidelser».

Flere foredragsholdere skal belyse tematikken fra ulike perspektiver i løpet av dagen. En av dem er Arnhild Lauveng, som jobber som seniorrådgiver og forsker i Erfaringskompetanse.

LES OGSÅ: Dette skal Kirkengen snakke om på Toppmøte

Hun er spesialist i klinisk samfunnspsykologi og disputerte i 2017 ved det medisinske fakultet i Oslo med doktorgraden «Å vokse som menneske – mulighet for utvikling hos voksne med alvorlige psykiske lidelser, i behandling og utdanning».

– På Toppmøte vil jeg kort presentere hovedfunnene fra doktorgraden min. De handler om hvordan sosiale forhold og utforming av tilbud har stor betydning for livskvaliteten og mulighet for utvikling hos mennesker med alvorlige og sammensatte psykiske lidelser, forteller Lauveng.

– Hvilke systemendringer mener du er nødvendige i feltet?

– Mer fornuftig bruk av individuell plan. Systematisk satsning på recoveryorientert rehabilitering. Bedre samarbeid mellom de ulike tjenestene, og mellom tjenestene og personen selv, og personens nettverk, der det er aktuelt. Større variasjon i tilgjengelige tilbud – ikke bare behandling, men også arbeid, utdanning, fritid og andre typer tilbud som fokuserer på utvikling, livskvalitet og aktiv deltagelse. Tettere oppfølging over tid, med fokus på gode relasjoner. Og ikke minst, mer skreddersøm og bedre tilpasning til den enkeltes behov og ønsker, sier hun.

LES OGSÅ: – På mitt sykeste var hjelpen jeg fikk dårligst

LES OGSÅ: – Må ikke bli for opptatt av de riktige metodene

Prosjektleder for Toppmøte 2019, Tormod Klovning, tror Lauvengs stemme blir lyttet til av mange i feltet.

– Gjennom en lang rekke bøker og utstrakt foredragsvirksomhet setter hun tydelige spor i et krevende terreng. På Toppmøte 2019 trengs innspill på både kunnskap og praksis og vi ser frem til å høre Arnhilds tanker om bedre behandling og omsorg til mennesker med langvarige og alvorlige psykiske lidelser, sier han.

Hensikten med arrangementet er å skape en møteplass der fag, erfaring og politikere kan møtes. Toppmøtet er en konferanse der kunnskap og tanker om et tema eller en problemstilling deles gjennom presentasjoner og dialog.

Arrangementet har 100 plasser og er for inviterte deltakere.

Lauvengs foredrag vil ikke bli streamet.

Her kan du lese mer om tidligere toppmøter

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.