Hjem > Nyheter > Toppmøte om medisinfrie behandlingstilbud

Toppmøte om medisinfrie behandlingstilbud

Helseminister Bent Høie og Danmarks tidligere statsminister Paul Nyrup Rasmussen vil blant annet bidra når Erfaringskompetanse arrangerer Toppmøte 9. oktober «Med rett til å velge».

Eva Svendsen, seniorrådgiver i Erfaringskompetanse håper Toppmøte blir er skritt videre mot mer mangfold i behandlinsgtilbudet innen psykisk helse. (FOTO: Birgitte Finne Høifødt)

– Vi håper å få til gode, konstruktive dialoger om medisinfrie behandlingstilbud i psykisk helsevern, sier Eva Svendsen, seniorrådgiver ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse. – Som kompetansesenter ønsker vi å skape et nasjonalt forum ved å samle brukerorganisasjoner, profesjonsorganisasjoner, fagmiljøene, utdanningsinstitusjonene og helsepolitiske topper for å få til gode dialoger rundt vanskelige spørsmål inne psykisk helse.

Hvordan få til medisinfrie tilbud?

I år er tema økt frivillighet, med utgangspunkt i Nasjonal strategi for økt frivillighet i psykiske helsetjenester (2012-2015): Bedre kvalitet – økt frivillighet. – Vi ønsker å finne ut hvordan intensjonene i denne meldingen kan gjennomføres, sier Svendsen. Hun er svært glad for at helseministeren og tidligere statsminister i Danmark, Paul Nyrup Rasmussen skal åpne, og vil delta på konferansen. Rasmussen er i dag blant annet sterkt involvert i frivillighetsarbeid innen psykisk helse. Det vil bli en presentasjon av brukere innen psykisk helsefeltet, rusfeltet og pårørendearbeid. Disse vil presentere hva som trengs av forandring for at tilbudene skal samsvare med brukere og pårørendes behov. – I dag er medisin en forutsetning for å få hjelp ved alvorlige psykiske tilstander. Vi ønsker dialog om de medisinfrie alternativene, sier hun.

Hva finnes av medisinfrie tilbud?

Representanter fra direktoratet, samt de største profesjonsorganisasjonene skal også presentere eksisterende tilbud: Hva finnes av medisinfrie muligheter innenfor gjeldende regelverk? – Det skal bli spennende å høre hvilke erfaringer som er gjort når det gjelder innføring av medisinfrie alternativer, og om gode medisinfrie tilnærminger.

Veien videre

– Videre skal vi se på hva som må til for at det skal være mulig å få gjennomført medisinfrie alternativer innen feltet, og i den forbindelse blir det utarbeidet noen anbefalinger fra møtet, sier Svendsen. På grunn av begrenset plass skal Erfaringskompetanse streame deler av møtet. Video-opptak vil også i ettertid legges ut på erfaringskompetanses nettsider.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.