Hjem > Nyheter > Trygghet og inspirasjon

Trygghet og inspirasjon

Erfaringskompetanse arrangerer årlig to samlinger for erfaringskonsulenter ansatt i offentlig tjeneste. På vårens samling var også arbeidsgiverne invitert med. Temaet denne gang var «Recovery – erfaringskonsulentens plass».

GODE DISKUSJONER: Stort engasjement blant deltakerne på erfaringskonsulentsamlingen i regi av Erfaringskompetanse. (Fotos: Dag Øivind Antonsen/ACT teamet Tiller, Trondheim kommune/KbT)

Erfaringskonsulent Elin Rudshaug sa at recovery er et veldig interessant og aktuelt tema for erfaringskonsulentene.
– Det handler om å skape et ønsket og verdig liv, om å oppdage sine ressurser og finne styrke. Vi er viktige støttespillere for menneskene vi møter i arbeidet vårt, og fokus på recovery og hva som fremmer det er svært lærerikt, sier hun.
Prosjektleder, Anne Lisbeth Odinsen, var enig i at det er et interessant tema.
– Vi har fått gode tilbakemeldinger på temaet, både fra erfaringskonsulentene og arbeidsgiverne. De fleste av de som hadde innlegg er erfaringskonsulenter selv, og det gir nærhet til faget.

KOM MED GODE RÅD: Terje Fagersand fra Rom-Agder snakket om målsettinger og utfordringer i jobben som veileder for erfaringskonsulenter. (Fotos: Dag Øivind Antonsen/ACT teamet Tiller, Trondheim kommune/KbT)

KOM MED GODE RÅD: Terje Fagersand fra Rom-Agder snakket om jobben som veileder for erfaringskonsulenter.

Styrker faglig og bygger nettverk
Samlingen ble arrangert i Oslo og hadde 80 påmeldte erfaringskonsulenter og arbeidsgivere.
– Det er gledelig at så mange deltok på samlingen, sier Odinsen. Vi har nå cirka 110 erfaringskonsulenter på våre lister. Det er mange i forhold til hva det var for fem år siden, men det er likevel en liten gruppe. Derfor blir disse samlingene desto viktigere. Det gir mulighet for å bygge nettverk og diskutere viktige spørsmål og dilemmaer som erfaringskonsulentene står i hver eneste dag. Mange av dem jobber alene, og da blir det desto viktigere å bygge nettverk til andre erfaringskonsulenter, understreket prosjektlederen.

 

GODE INNSPILL: Prosjektleder Anne Lisbeth Odinsen fra Erfaringskompetanse fikk med seg mange innspill på veien videre.

GODE INNSPILL: Prosjektleder Anne Lisbeth Odinsen fra Erfaringskompetanse fikk med seg mange innspill på veien videre.

Faglig styrke
– Jeg har vært med på en samling tidligere og håper på mange flere. Det styrker meg faglig som erfaringskonsulent, og jeg lærer mye av å drøfte og diskutere aktuelle saker og problemstillinger. Det er også veldig hyggelig å møte andre mennesker som brenner for det samme arbeidet som jeg gjør. Det gir trygghet og er inspirerende på så mange måter, sa Rudshaug.

 

 

 

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.