Hjem > Erfaringskonsulenter > Undersøkelse om erfaringskonsulenter

Undersøkelse om erfaringskonsulenter

I disse dager sender senteret ut en spørreundersøkelse, til alle landets erfaringskonsulenter. Der forsøker vi å kartlegge formelle ting rundt de mange ulike stillingene, som blant annet erfaringskonsulentenes utdannelse, stillingsinstruks, lønn, om de er i fast eller midlertidig stilling, tjenestenivå og arbeidsoppgaver.

-Vi håper at så mange som mulig besvarer vår undersøkelse om erfaringskonsulentenes arbeidsforhold, sier Eva Svendsen.

Den samme undersøkelsen ble sendt ut i fjor. Eva Svendsen forteller om forventningene til årets undersøkelse:

-Vi gjør dette for å få kartlagt utviklingen på feltet og for å se om det skjer en forandring i hvor det er flest erfaringskonsulenter ansatt. Vi har hatt en følelse av at dette har dreid, fra at de fleste erfaringskonsulentene er ansatt i spesialisthelsetjenesten til at det nå er flest i kommunene. Det er også svært interessant å se hva slags vilkår de jobber under og hvilke oppgaver de er satt til. I tillegg er det interessant å se om, og i hvilken grad, de ivaretas med tanke på opplæring og veiledning. I vår tidligere store undersøkelse så vi at det var et stort behov hos erfaringskonsulentene for veiledning og opplæring. Dette behovet må de som har arbeidsgiveransvar ta på alvor.

-Hva håper senteret å lese ut av resultatene?

-Vi håper å se at erfaringskonsulentene nå blir godt ivaretatt med grundig opplæring før de går inn i stillingene, i lovverket, i hvordan systemet fungerer og at de får den nødvendige opplæring de må ha for å utføre oppgavene på en faglig forsvarlig måte.

-Hva om du er erfaringskonsulent, men ikke får tilsendt lenka til undersøkelsen?

-Vi har oversikt over mange erfaringskonsulenter, men ikke alle. Så om du er ny og tror at vi ikke har registrert deg, send en epost til eva@erfaringskompetanse.no, så får vi registrert deg og gitt deg lenka.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.