Hjem > Erfaringspodden > – Vi er her for deg 24/7

– Vi er her for deg 24/7

Hjelpetelefonen til Mental Helse tar aldri fri. Daglig leder Aslaug Timland Dale vet at påsken blir ekstra tøff i år med korona og isolasjon. – Ring Hjelpetelefonen gratis på 116 123 og snakk om det vonde!

Hjelpetelefonen og Aslaug Timland Dale har døgnåpent for deg som sliter - også i påsken! (Foto: Styrk Fjærtoft)

Siden 1992 har Hjelpetelefonen til Mental helse vært et tilbud til alle som sliter. Ringer du 116 123, treffer du hele døgnet – hele året – folk som gjør sitt ytterste for å hjelpe innringere som kjenner at livet røyner på.

Daglig leder Aslaug Timland Dale er takknemlig for å være en del av gjengen som er parat 24/7, gir av seg selv, bidrar til å gjøre en forskjell for veldig mange mennesker hver eneste dag – og som redder liv!

Hør Erfaringspodden:

Tøff påske

Aslaug Timland Dale vet at påske med korona og isolasjon blir ekstra tøff for aktive som ellers ville reist til fjells, på sjøen eller påskeferie til utlandet.

– En del av våre faste innringere har erfaring med denne type påsker. De har erfaring med at tjenesteapparatet stenger. At butikker ikke er åpne. At nettverket forsvinner på ferie.

– Mange har påsketradisjoner som i år må bli hent annerledes. Det kan for mange være ekstra utfordrende – ikke minst etter tre uker i samme hus eller leilighet, mer eller mindre isolert.

Bli kjent med hverandre

– Benytt anledningen til å bli bedre kjent med hverandre, men også deg selv! Opprettholde rutiner og snakk sammen om hvordan det er å være deg nå. Det er lov å si at nå har jdu det ikke helt OK – nå trenger du litt tid alene. Det må være lov å ta en timeout – og du fortjener respekt for at du trenger det.

Ring om det som er vond

Selv skal sjefen for Hjelpetelefonen være hjemme, gå seg noen turer i friluft og kanskje fyre opp påskegrillen. Hun har selv kjent på isolasjonen ved ikke å kunne treffe barnebarna, men kun treffes på telefon og Facetime.
– Vær så snill – fatt mot og ring Hjelpetelefonen om det blir for tungt for deg! Vi er her for deg gjennom hele påsken – hele døgnet!

– Vi har folk som har ringt oss mens de er i bil på jakt etter noe å kjøre mot. Hvor vi tenker at den telefonen inn til oss, det er veien inn til livet. Får de til å stoppe og får gjort om tankerekka til noe annet enn å dø her og nå, så er livet reddet! Flere har ringt oss i ettertid og takket!

Mental Helses hjelpetelefon: 116 123

Her kan du se et lite sammendrag fra podkasten.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.