Hjem > Nyheter > Vi har fått mange og varierte innspill til ny forskning

Vi har fått mange og varierte innspill til ny forskning

Vi ba om tips til tema for ny forskning knyttet til boligtilbud innen rus/psykisk helsevern. Det resulterte i mange, gode og varierte innspill.

Arnhild Lauveng, seniorrådgiver og forsker ved Nasjonalt senter for erfaringskompetanse innen psykisk helse. (Foto: Morten Bjerk)

Erfaringskompetanse planlegger flere forskningsprosjekter knyttet til bemannede boliger eller boliger med tilsyn innen rus/psykisk helsevern, og tidlig i september henvendte vi oss til leserne våre for å få innspill til tema.

15. oktober gikk svarfristen ut. Totalt har vi fått 38 innspill, 10 av dem fra beboere i bemannede boliger, 10 fra ansatte, 13 fra pårørende og 5 fra andre personer med interesse for temaet.

Svarene ble sendt inn anonymt og elektronisk.

– Siden jeg ikke vet hvem disse personene er, vil jeg gjerne benytte anledningen her til å takke alle for gode og nyttige innspill, sier seniorrådgiver Arnhild Lauveng, som skal lede forskningsarbeidet.

Stor variasjon

Noen av de tilsendte innspillene tar for seg samme temaer. Samtidig er det stor variasjon.

– Noen tar opp de samme temaene, som for eksempel sammensetningen av personer i boligen og mangel på tilpassede aktiviteter, men de gjør det på litt ulike måter. I tillegg er det generelt stor variasjon i temaene, noe som gjør innspillene veldig nyttige for oss, fortsetter Lauveng.

Hun forteller videre at alle innspill er lagret og systematisert, og at hun vil se nærmere på hvordan og hvilke temaer som kan benyttes til forskning.

– Det vil mest sannsynlig bli flere forskningsprosjekt, på både kort og lang sikt, og det er også sannsynlig at vi vil kombinere flere tema i ulike prosjekt. Forskning tar dessverre tid, så det vil neppe bli raske resultater, men dette er viktig for å hjelpe oss videre i arbeidet, sier Lauveng.

– Absolutt noe jeg vil gjøre igjen

– Hvilke erfaringer sitter du igjen med etter å ha bedt om innspill på denne måten? Kan det være aktuelt å gjøre det igjen?

– Vi fikk gode innspill, og det er viktig for meg å få innspill fra de som faktisk bor eller arbeider i disse boligene, eller er pårørende, og høre hvilken kunnskap de etterlyser. Jeg tenker absolutt at dette er noe jeg vil gjøre igjen. Selvfølgelig har denne metoden sine begrensninger, det har alle metoder, men som ett verktøy, sammen med andre, syns jeg det har vært veldig nyttig.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.