Hjem > Nyheter > Vi må vite for å kunne velge

Vi må vite for å kunne velge

Rus og problemer rundt psykisk helse gjelder mange. Nå har Selvhjelp Norge i samarbeid med Helsedirektoratet laget en fyldig oversikt over organisasjoner innen feltet.

SELVHJELP: -Vi håper mange tar i bruk vårt nye infohefte om hvilke tilbud som finnes innen rus og psykisk helse, sier spesialrådgiver Eli Vogt Godager i Selvhjelp Norge. (Foto: Privat)

-Det er viktig å spre kunnskap både på papir og nett om selvhjelp og hvilke muligheter som finnes. Vi er glade for at så mange som rundt 35 organisasjoner har deltatt for å lage denne brosjyren. Samtlige har skrevet sine egne tekster og det har vært både gøy og motiverende å samarbeide på den måten. Vi er veldig fornøyd med produktet, sier spesialrådgiver Eli Vogt Godager i Selvhjelp Norge til Erfaringskompetanse.no. Brosjyren har et opplag på femti tusen.
-Vi har allerede sendt ut en god del, men har mer på lager.

Må få kunnskap
-Hvem er brosjyren laget for, hvem er målgruppa?
-Det er mennesker med rusproblemer og mennesker som har psykiske utfordringer, i tillegg til pårørende og fagfolk i forskjellige deler av tjenesteapparatet. For at selvhjelp skal fungere må man vite om hvilke tilbud som finnes. Derfor mener vi denne brosjyren vil være til god hjelp, sier Godager.

Veien tilbake
Forrige gang Selvhjelp lagde en slik oversikt var i 2010. Mye har skjedd med organisasjonene siden den gang, derfor var tiden moden for en oppdatert versjon.
-Selvhjelp kan være første skritt på veien tilbake, men man må ha kunnskap for å ta riktige valg.
– Hva skjer videre nå?
-Dette er starten på et større nettverksarbeid. Det starter med et møte for alle organisasjonene som er omtalt. Det er viktig at organisasjonene blir omtalt i det offentlige rom samtidig som samarbeid er viktig. Det får frem hva som er mulig å få til, understreker Eli Godager.

Vil du lese brosjyren, finner du den på Selvhjelp.no

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.