Hjem > Nyheter > – Vil ta deg på alvor

– Vil ta deg på alvor

– Hvordan unngå å gjøre brukerne en bjørnetjeneste ved å tenke ”dem” og ”oss”. Vi kan alle bli brukere og trenge å bli møtt med hjelp, respekt og anerkjennelse, sier Ann-Beate Myhra, forfatter av boka ”Fra bruker til samarbeidspartner”.

DILEMMA: Ann-Beate Myhra har skrevet boka ”Fra bruker til samarbeidspartner". I videoen forteller hun om brukere som forteller sin historie og dilemmaene rundt det. (FOTO: THOMAS ØVERBØ)

Brukermedvirkning gir friskere folk. Det hevder Myhra som mener påstanden henger sammen med en grunnleggende forståelse av at det er viktig å ha innflytelse på faktorer som styrer livet vårt. I boka skriver hun at alle mennesker har ressurser, men at disse ikke alltid umiddelbart er synlige eller de blir fortrengt av omgivelsene. Myhra som har bakgrunn som kultursosiolog og førstelektor håper boka kan skape et grunnlag for å reflektere over et mangfoldig og komplekst tema.

Ekspert på eget liv
Hun skriver om hvor vanskelig det er å komme inn og vanskelig å komme ut av rollen, offerrollen, hvordan eie mulighetene til endring, opplevelse av bedring, erfaringskompetanse og det å være ekspert på eget liv. Boka tar også opp det gode møtet og det å se mennesket – ikke diagnosen.

Nytenkning
– Jeg håper boka kan skape refleksjon, diskusjon og nytenkning rundt brukermedvirkning. Det er viktig å oppleve at man har kontroll på livet sitt og bli tatt på alvor. Jeg håper boka kan være et bidrag til dette, sier Myhra til Erfaringskompetanse.no. Boka er aktuell for helse- og sosialfagene og personer som allerede jobber med brukere i forskjellige sammenhenger.

Boka ”Fra bruker til samarbeidspartner” kan du låne i vårt bibliotek. Send oss en mail: bibliotek@erfaringskompetanse.no. Boka er utgitt på Fagbokforlaget.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.