Hjem > Nyheter > Vil undersøke kompetansebehovet til erfaringskonsulentene

Vil undersøke kompetansebehovet til erfaringskonsulentene

En tidligere undersøkelse utført av Erfaringskompetanse blant dem som jobber som erfaringskonsulenter innen psykisk helse og rus, viser at det er behov for mer kompetanse og utdannelse. Nå skal behovet kartlegges.

Anne Landheim, forskningsleder og Morten Brodahl, medforsker fra ROP og Tom Runar Bergane fra Erfaringskompetanse. (FOTO: Birgitte Finne Høifødt)

-Formålet med undersøkelsen er å kartlegge behovet for kompetanseheving og veiledning knyttet til rollen som erfaringskonsulent i offentlige tjenester innen psykisk helsearbeid, sier Tom Runar Bergane, seniorrådgiver ved Erfaringskompetanse.

Utvikling av tjenesten

Et gruppearbeid med deltakerne på samlingen for erfaringskonsulenter og deres arbeidsgivere skal danne grunnlaget for utvikling av tjenesten.

-Det som kommer frem av dette gruppearbeidet skal benyttes som grunnlag for utarbeidelse av spørreskjema som sendes ut i etterkant av samlingen, sier Bergane.

Nasjonal kompetansetjeenste ROP har fått i oppdrag av Erfaringskompetanse å gjennomføre en undersøkelsen.

60 erfaringskonsulenter

Erfaringskonsulentene representerer et viktig ressurs inn i tjeneste- og kunnskapsutvikling i psykisk helsefeltet. Fra og med november 2014 er det omtrent 60 erfaringskonsulenter som er ansatt i ulike offentlige tjenester innenfor psykisk helse.

Anne Landheim er forskningsleder for undersøkelsen, Ragnfrid Kogstad ansvarlig for den kvalitative biten av undersøkelsen, Sigrun Odden ansvarlig for den kvantitative biten av undersøkelsen, mens Morten A. Brodahl er medforsker.

Videre satsing på erfaringskonsulenter

Undersøkelsen er også viktig for å gi Helsedirektoratet mer kunnskap i forhold til videre satsing.

-Resultatene av arbeidene skal presenteres våren 2015, sier Tom Runar Bergane.

Del gjerne denne siden med dine venner og meld deg på vårt nyhetsbrev.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor. Vi ber alle om å bruke vanlig folkeskikk når de kommenterer og husk at det som skrives blir lest av mange andre. Vi fjerner meldinger med trakassering og hat, og falske profiler.

Vennlig hilsen redaksjonen.